Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Milletvekilli Havutça: Biz Uşak Kullanmayız, Kullandırtmayız

Milletvekilli Havutça: Biz Uşak Kullanmayız, Kullandırtmayız

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'nın kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’nın kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi.
Basın toplantısına Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile Bandırma eski Belediye Başkanı Sedat Pekel katılırken, Namık Havutça’nın basın toplantısı düzenlemesinin sebebini, Birlik başkanı Hidamet Asa’nın kendisi hakkında çıkan en ufak bir eleştiriye hemen atlayarak polemik yaratma merakı olmasını söyledi.
Erdek Belediyesi toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, birlik başkanı Hidamet Asa’nın kendisine yönelttiği “Uşak” eleştirilerine sert tepki gösterirken “Biz kendimize uşak aramayız, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar hiç uşak kullanmadık. Kullananları da tasvip etmedik.” dedi. 

Balıkesir Milletvekili Namık Havutça basın toplantısında seçim bölge için çok önemli bir kooperatifin seçim arifesinde olduklarını söylerken “Seçim arifesinde konuştuğumuz, uğraştığımız konulara bakın. Sayın Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa niçin kendisine yapılan eleştirilere tahammül edemiyor anlamadım. Şimdi de bir uşaklık polemiği çıkartmış basına servis yapıyor. Sayın Asa, bizim kendimize uşak aradığımızı söylemiş. Ama kendisi bilmiyor ki biz uşak kullanmayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar hiç uşak kullanmadık. Kullananları da tasvip etmedik. Ancak bizi kendimize uşak aramak suçu hitap edenler, 1 yıl önce zeytin tasa yasası meclise sunulduğunda kimin uşağıydılar da bir kelime dahi demeç vermediler. Yasa çıksaydı zeytinlik alanlar talan edilecekti. Kendisi de zeytinden ekmek yiyen bir insan. Niçin bu yasaya karşı bir duruş sergilemediler. Biz Türkiye’nin zeytin sektörünün en büyük bölgesi milletvekili olarak bütün üreticilerle toplantılar yaptık. Zeytin yasası mecliste görüşülürken, ben bakanlarla çata çat kavga ettim. Enerji Bakını ile görüşerek yasa tasarısının Enerji Komisyonundan, Tarım Komisyonuna alınmasını ben sağladım. Peki ben soruyorum şimdi o zaman kendisine. Siz bu zeytin yasa tasarısı görüşülürken ne yaptınız? Ağzınızdan bir kelime çıktı mı? Meclise davet etmeme rağmen niçin gelmediniz? Niçin üreticiyi savunmadınız? Siz zeytinden ekmek yemiyor musunuz? diye konuştu.
Manisa’da gerçekleşen altı bin zeytin ağacının katledilmesi olayına da değinen Milletvekili Havutça “Manisa ilimizde tam altı bin zeytin ağacı katledildi. Bu katliamlar gerçekleşirken siz Marmarabirlik Başkanı olarak, bir demeç verdiniz mi? Zeytin ağacı katliamı yapanlara karşı dik bir duruş sergilediniz mi? Ben hiç görmedim. Ancak ben Balıkesir Milletvekili Namık Havutça olarak, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’dan aldığım zeytin dalı ile meclise girerek tepkimi ortaya koydum ve tarihe geçtim. Enerji Bakanına karşı dik bir duruş sergiledim. Ben bu dik duruşları yapayım diye insanlar bana oy verdiler, eğer yapmazsam zaten görevimi yerine getirmemiş olurum. O zaman sen bu dik duruşları sergileyemiyorsan, bir kelime etmekten korkuyorsan, ağzını açıp üreticinin hakkını savunamıyorsan, Marmarabirlik’te ki görevini yerine getiremiyorsun demektir.” Dedi.
Üreticinin uşağı olun
Uşak tartışmalarına da son noktayı koyan Milletvekilli Havutça “Marmarabirlik başkanı olarak üreticiye ne fayda sağladınız? Marmarabirlik zeytin kotasını kaldırmak için ne yaptınız? Zeytinyağına olan teşviki mi arttırdınız? Üretici yararına hükümete bir öneride mi bulundunuz? Köylülerimizin ve üreticimizin kullandığı mazottan KDV ve ÖTV’nin kaldırılması yasa teklifini ben hazırlayıp meclise verdim. Bunlar somut olarak yaptığımız işlerdir. Hepsinin kaydı vardır. Peki siz, Avrupa ülkelerinde zeytin üreticilerine, gayri safi milli hasıladan %1’i onlara teşvik olarak verilirken, bizim ülkemizde bunun 4/1’i veriliyor. Siz bu zamana kadar bu konu ile ilgili hükümete hangi taleplerde bulundunuz? Demeç verdinizde biz mi görmedik. Marmarabirlik küçük üreticiyi korumak ve kollamak gibi bir zorunluluğu vardır. Üreticiyi korumak adına hiçbir şey yapmayan sizler kalkmışsınız bana birliğe siyaseti karıştırma diyorsunuz. Ben siyaset yapıyorum evet ama ekmeğin siyasetini yapıyorum. Sizde gidin başkalarının uşağı olacağınıza üreticinin uşağı olun.” Diye sözlerine ekledi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli