Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milli güreşçi Yasemin Adar Balıkesir´in gururu oldu

Milli güreşçi Yasemin Adar Balıkesir´in gururu oldu

Avrupa Şampiyonası´nda 76 kiloda rakibi Martina Kuenz´i mağlup ederek altın madalya kazanan Balıkesir´li Milli Güreşçi Yasemin Adar, ayağının tozu ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası´nda 76 kiloda rakibi Martina Kuenz´i mağlup ederek altın madalya kazanan Balıkesir´li Milli Güreşçi Yasemin Adar, ayağının tozu ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz şampiyon Adar´ı altın ile ödüllendirdi.
Romanya´da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası´nda 76 kiloda rakibi Martina Kuent´i 6-1 mağlup ederek altın madalya kazanan Balıkesir´li Milli Güreşçi Yasemin Adar, memleketi Balıkesir´e döndü.
Şampiyonada kazandığı altın madalyayla 4. kez üst üste Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Adar´ı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek karşılayarak kutladı.
Balıkesir´li Milli Güreşçi Yasemin Adar´ı öncü olarak kabul ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Ben her zaman Balıkesir´in genlerinde güreşin var olduğunu söylüyordum. Yasemin kardeşim, şehrimizin öncü kadın güreşçisi ve 4 defa şampiyon olarak Türk Bayrağını Avrupa´da dalgalandırdı. İnşallah 2020´de de olimpiyatlarda dereceye girmiş birinci olmuş sporcu olarak görmek istiyoruz. Balıkesir´in gururu oldu kendisine teşekkür ediyoruz. Her zaman sporcularımızın yanındayız ve destekliyoruz." dedi.
4. kez Avrupa Şampiyonu olmanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduğunu belirten Yasemin Adar, "Romanya´da, Bükreş´te İstiklal Marşımızı okutup bayrağımızı dalgalandırdım, çok mutluyum. Önümüzde daha çok güzel müsabakalar olacak, bunların en önemlisi dünya şampiyonası. Çünkü Tokyo Olimpiyatları öncesinde kota alabilmek için ilk 6´ya girmemiz gerekiyor. Hedefim şuanda dünya şampiyonasında ülkemi ve Türk kadınını en iyi şekilde temsil edip tarih yazarak alınmamış olimpiyat madalyasını almak istiyorum.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı