Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

?Milli Mücadelede Bandırma? konulu panel

?Milli Mücadelede Bandırma? konulu panel

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından ?Bandırma Vapuru´ndan Son Kurşun´a Milli Mücadele´de Bandırma? konulu panel düzenlendi

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından ?Bandırma Vapuru´ndan Son Kurşun´a Milli Mücadele´de Bandırma? konulu panel düzenlendi
Moderatörlüğünü Bandırma 17 Eylül Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in üstlendiği panele Milli Savunma Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Çevik ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemile Şahin konuşmacı olarak katıldı.
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan panelde Kurtuluş Savaşı yıllarında Bandırma ve bölgemizde yaşananlara ışık tutacak çok önemli bilgiler paylaşıldı.
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, günün anlam ve önemini belirterek Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluşu ve aynı zamanda Üniversitemizin ismine de kaynaklık eden 17 Eylül tarihiyle ilgili önemli paylaşımlarda bulundu.
Panelde konuşan Prof. Dr. Zeki, Balıkesir ve Bandırma´nın o dönemdeki öneminden bahsetti.
Prof. Dr. Zeki Çevik, 16 Mayıs 1919´da İzmir´in işgal edildiğini bildiren telgrafın Balıkesir´e ulaştığını, halkın telgrafı ağlayarak dinledikten sonra toplantı yaptığını ve milli mücadele için hazırlandığını dile getirdi. Yunanlıların Bandırma ve çevresinde çok büyük zulümler yaptığını, çok fazla kan döküldüğünü, Bandırma´nın % 90´ının Ermeni ve Rumlar tarafından yakıldığını, 8 köyün yıkıldığını belirtti. Tüm zorluklara rağmen düşmana fırsat verilmediğini ve aslında son düşmanın İzmir´den değil Bandırma´dan denize döküldüğünü söyleyen Çevik, milletimizin düşmanla mücadele için her zaman kendini öne atacak kadar cesur olduğunu ve bu cesareti 15 Temmuz´da bir kez daha görmüş olduğumuzu belirterek sözlerini Atatürk ve tüm şehit ile gazilerimize şükran ve minnet duyduğunu ifade ederek tamamladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu