Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı

Erdek´te, "12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulünün 99. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü" programı düzenlendi.

Erdek´te, "12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulünün 99. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü" programı düzenlendi.
İstiklal Marşı´nın kabulünün 99. yıldönümü Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu Toplantı Salonu´nda yapıldı.
Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü" saygı duruşu yapılması, İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ali Sertkaya tarafından yapılan günün anlam önemini belirten konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı´nın, aziz milletin bir diriliş destanı olduğunu söyledi. 

İstiklal Marşının kabul ediliş sürecini ve Mehmet Akif Ersoy´un hayatını konu alan belgesel film izlendi. Belgeselin ardından Muzaffer Gürer Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ilgiyle izlendi. Gösteri bitiminde ödül törenine geçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce ilçe genelinde düzenlenen "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışma-larında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.
Programa Erdek İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Sevmiş, Cumhuriyet Savcısı Sercan Atakan, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı