Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Milli Eğitim Bakanı Dinçer Balıkesir'e geldi

Milli Eğitim Bakanı Dinçer Balıkesir

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılmak üzere Perşembe günü akşamı kente geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılmak üzere Perşembe günü akşamı kente geldi.
Balıkesir'e Perşembe akşam saatlerinde gelip Ak Parti örgütünü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, resmi ziyaretlerine bugün başladı. Saat 10.00'da Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden Bakan Dinçer, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Dinçer, Gaziantep Nilgün-İsmet Akınalan İlköğretim Okulu`nda kapıcı çocuklarının bir sınıfa, varlıklı aileler ve öğretmen çocuklarının da ayrı bir sınıfta eğitim gördüğü yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine söz konusu olayı gazetelerde okuduğunu belirtti. Dinçer, Gaziantep'te buna benzer bir haber var ama ben bu haberin doğruluğundan hiç emin değilim. Benim şimdiye kadar olan tecrübelerim şunu gösterdi. Mutlaka durumu incelemeden ve net olarak yapılan şeyi görmeden konu hakkında fikir yürütmek istemem. Kanaatim bunun doğru olmayacağı şeklinde. Çünkü bu ülkenin temel değerlerine sahip hiçbir okul yöneticisi, hiçbir veli, hiçbir toplumun sosyal dokusunu temsil eden kişi, böyle bir uygulamayı yapmaz. Bizim ülkemizdeki insanlar kastlara tabi değildir. Bu haberler akla ziyan haberler. Umarım böyle bir şey yoktur. Varsa da biz tedbir alır gereğini yaparız. Bunun hesabını da sorarız onlardan. Bu noktada hiç kimse endişe etmesin” diye konuştu.
DİNÇER, ARTIK ATAMALAR AĞUSTOS AYINDA”
Bakan Ömer Dinçer, öğrencilerin seçmeli derslerde yönlendirildiği iddialarına karşı çıkıp, Şayet belirli derslere öğrencilerimizi yönlendirmiş olsaydık neredeyse ilan ettiğimiz bütün seçimli dersleri tercih etmiş öğrenciler olabilir miydi? Hangi derslerin seçildiğine dair ben temel bilgileri kamuoyu ile paylaştım. Spekülasyonlara itibar etmeyin. Çocuklarımız seçtiler, çocuklarımızın seçtiği o derslerin de biz öğretmenlerini bulur, sınıflarımızı açar gayet güzel eğitimimizi yaparız. Bu toplum müsterih olsun. Ayrıca bir hafta önce 40 bin öğretmen atadık. Bundan sonra öğretmen atamalarını Ağustos ayında yapacağız. Dolayısıyla şuan yeni atama olmayacak” ifadelerini kullandı.
SURİYELİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİME ALINIYOR
Balıkesir'e Suriye'den gelen bazı öğrencilerin uyum sağlayamadığı, bu öğrenciler için ne tür tedbirler alınacağı yönündeki bir soru üzerine Bakan Dinçer, Suriye'den gelen ailelerin çocuklarını biz geçen yıl eğitime aldık. Genellikle kampların olduğu yerlerde onlar için uygun sınıflar hazırlandı. Daha çok o bölgede yetişmiş Arapça bilen öğretmenlerimizi görevlendirdik. Balıkesir'de böyle öğrenci olduğuna dair bilgim yoktu. Duruma göre tedbirini alırız” diye yanıt verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu