Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Milli Eğitim Bakanı Özer, Balıkesir’de

Milli Eğitim Bakanı Özer, Balıkesir’de

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ziyaret ettiği Balıkesir’de, pandemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ziyaret ettiği Balıkesir’de, pandemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir Valiliği'nde pandeminin son durumunu değerlendirdi. 
Eğitimin 6 Eylül’de yüz yüze başladığını hatırlatan Özer, “Bugün itibarı ile beşinci haftayı geride bıraktık. Süreci Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütüyoruz. Defalarca açıkladığımız gibi okul kapatma değil vakanın olduğu sınıflarda yüz yüze eğitime ara veriyorduk. Geçen hafta itibarı ile Sağlık Bakanlığı ve sağlık kurulumuz 14 günlük yüz yüze eğitime ara vermeyi, 10 güne düşürdü. Herhangi bir semptom göstermeyen bu yüz yüze eğitime ara veren öğrenciler 5 gün sonunda velinin rızası ile PCR yaptığı zaman yüz yüze eğitime dönme şansı verildi. Geçen hafta itibarı ile 71 bin 320 okulumuzun 2 tanesinde yüz yüze eğitime ara verilmişti. Bugün itibarı ile yüz yüze eğitime ara veren okulumuz bulunmamaktadır. Sınıflarımız bulunmakta, onlar da 10 gün sonra devam edebilmektedir. Öğretmenlerimizin aşılanması devam ediyor. Öğretmenlerimizin aşılanma oranları yükseliyor. Şu an ikinci doz aşısını tamamlamış öğretmenlerin oranı % 85'e ulaştı. Bir şekilde aşı olmadan hastalığı geçirip antikor oluşturan öğretmenlerimizin oranı da % 5'ler seviyesinde. Dolayısı ile ikinci doz aşı olmuş ve antikor oluşturmuş öğretmen oranımız % 90 seviyesinde. İlkokuldaki sınıf öğretmenlerimizin diğer öğretmenlerimize göre oldukça yüksek. Sınıf öğretmenlerimizin birinci doz aşı oranı % 95, ikinci doz aşı oranı ise % 89'a ulaştı. Süreç kontrollü şekilde devam etmektedir." dedi. 
Bakan Özer, Balıkesir yatırımlarını anlattı 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir’de ’İl Eğitim Toplantısı’na katıldı. 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir'de 'İl Eğitim Toplantısı'na katıldı. 
Şehre yapılacak eğitim yatırımlarını anlatarak, toplam 750 milyon liralık müjde veren Özer, Balıkesir merkez, Bandırma, Burhaniye ve Edremit olmak üzere 4 tane özel eğitim anaokulunun yanı sıra Altıeylül ve Bandırma ilçelerine 24 derslikli ilk okul yapılacağını açıkladı. 
Bakan Özer'e, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti milletvekilleri eşlik etti. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim Bakanı Balıkesir’
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli