Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milli Eğitimden engelliler için Yaz Okulu

Milli Eğitimden engelliler için Yaz Okulu

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, Engelliler Yaz Okulu açılıyor.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, Engelliler Yaz Okulu açılıyor.
2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesinin ardından öğrenciler yaz tatiline girerken, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Engelliler Yaz Okulu'nda eğitim alacak engellilerin eğitimi yeni başlıyor.
21 Temmuz ile 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yaz Okulu'na otizmli, zihinsel, görme ve bedensel engelli çocuk ve gençlerden oluşan engelli öğrenciler katılacak.
Yaz Okulu ile ilgili bilgi veren Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, engelli bireylerin eğitiminin zamana ve takvime bağlı kalmaksızın süreklilik arz etmesi gerektiğini belirterek engellilere yönelik engellerin ortadan kalkması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini ve bu konuda yaptıkları çalışmalarla çıtayı giderek yükselttiklerini ifade etti.
Türk Milletinin paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği bir arada yaşamanın en temel unsuru sayan bir medeniyete sahip olduğunu kaydeden Cengiz, dertlerin paylaşıldıkça hafiflediğini, hayatımızı kısıtlayan engelleri ancak sevgiyle, samimiyetle, elbirliğiyle ve en önemlisi eğitim ile kaldırabileceğini sözlerine ekledi.
Engelliler Yaz Okulunda, engelli çocukların kuvvet, dayanıklılık, hız, esneklik, vücut koordinasyonu, denge, el ve göz koordinasyonu, el ve ayak koordinasyonu, dikkat ve hafızalarını geliştirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. Çalışmalar bireysel, beş ve on kişilik gruplar halinde çocukların engel gruplarına göre basitten zora doğru yapılacak.
Balıkesir Valiliğinin desteklediği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin öğrencileri ücretsiz taşıyarak, Altıeylül Belediyesinin ise sabah kahvaltısını ve öğle yemeğini karşılayarak katkı sağlayacağı Engelliler Yaz Okulu, 22 Ağustos'ta eğitime katılan engellilerin sertifika töreni ile sona erecek.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli