Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Milli Kuvvetler Caddesine Türk Bayrağı asıldı

Milli Kuvvetler Caddesine Türk Bayrağı asıldı

Balıkesir Milli Kuvvetler Caddesi'nin girişine yeni düzenleme yapılıyor.

Balıkesir Milli Kuvvetler Caddesi’nin girişine yeni düzenleme yapılıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nca şehrin değişik bölümlerinde uygulanan çalışmalarla kente yeni bir estetik çehre kazandırılmasına çalışılıyor.
Balıkesir merkezdeki en büyük ana arter olan Milli Kuvvetler Caddesi’nin girişlerinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’ün veciz sözü, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısının, yaklaşık 1 yıldır süren arızalanmalarından dolayı harflerde ve değişik bölümlerde sönmeler yaşandığı için meydana gelen olumsuzluğun giderilebilmesi için sökülmek zorunda kalındığı açıklandı.
Yeni estetik çehre kapsamında Milli Kuvvetler Caddesinin her iki girişine de özel olarak tasarlanan rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk Bayrağımızın konulduğu, Milli Kuvvetler Caddesi girişlerine uygun şekilde 70x110 cm ebatlarında hazırlanan şanlı bayrağımız ile ortaya çıkan yeni estetik görüntünün varlığının halkımız tarafından da beğenildiği kaydedildi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Tekrar hatırlatmak isteriz ki, önceki yazılı levhanın kendine özel teknik özellikleri nedeniyle uzun zamandır devam eden arızalanmasından dolayı yaşanan olumsuzluklar böylelikle önlenmiş, yazı sökülmek zorunda kalınmış, bunun yerine büyük ebatlarda ve tamamen özel tasarlanan led ışıklarla donatılı şanlı Türk Bayrağımız konuşlandırılmıştır. Ayyıldızlı bayrağımız şehrimizi süslemeye, semalarımızda da nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’imizi daha da güzelleştirmek, halkımızın refahı ve mutluluğu için de hizmetlerimize var gücümüzle devam edeceğiz.”



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli