Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Milli parkın misafir kuşları

Milli parkın misafir kuşları

Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkı, soğuk nedeniyle Kuzey Avrupa Ülkelerinden Afrika'ya göç eden binlerce pelikan ve flamingoya ev sahipliği yapıyor.

Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkı, soğuk nedeniyle Kuzey Avrupa Ülkelerinden Afrika’ya göç eden binlerce pelikan ve flamingoya ev sahipliği yapıyor. Kuşların görsel şöleni hayvanseverler tarafından Manyas Kuş Cenneti’nde bulunan kuleden ve kapalı devre televizyon sistemi ile izleniyor.
Manyas Kuş Cenneti sonbaharla birlikte yeniden hareketlendi. Geçtiğimiz aylarda göç yolunda mola veren ve kuluçkaya yatan gri balıkçıl, kaşıkçı, yaban ördeği, arı kuşu, kukumav, karabatak, atmaca, şahin, çeltikçi, saka ve peçeli baykuşlara ev sahipliği yapan Kuş Cenneti, bu kuşları uğurladıktan sonra bu kez de soğuk nedeniyle Kuzey Avrupa Ülkelerinden Afrika’ya göç eden binlerce pelikan ve flamingoyu ağırlıyor. Pelikan ve flamingoların Manyas Kuş Cenneti’ndeki görsel şovu hayvanseverlerin ilgisini çekiyor. Manyas Kuş Cenneti’ndeki gözlem kulelerine çıkan hayvanseverler, gölde avlanan kuşların hareketlerini fotoğraf ve kamera görüntüleri alarak izliyorlar. Göç zamanı her yıl milli parka geldiğini söyleyen Hüseyin Karaca, havaların yağmurlu ve soğuk olduğu günlerde kuşların görsel şovunu kapalı devre televizyon sisteminden de seyrettiklerini söyledi.
Ramsar Sözleşmesi kapsamında A sınıfı diploması ile ödüllendirilen Kuş Cenneti Milli Parkı her yıl 260 türden 3 milyon göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false