Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milliyim demek sözde değil özde olmalı!

Milliyim demek sözde değil özde olmalı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selim Panç, meclis toplantısında özelleştirmeye çalışılan şeker fabrikaları hakkında görüşlerini paylaştı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selim Panç, meclis toplantısında özelleştirmeye çalışılan şeker fabrikaları hakkında görüşlerini paylaştı.
Konuşmasında, ?Balıkesir´i, Türkiye´nin en önemli tarım ve hayvancılık merkezi? olarak tanımlayan Panç, Susurluk Şeker Fabrikası´nı da ilimiz tarımı için çok önemli bir tesis olduğunu hatırlattı.
Özelleştirilmesi gündemde olan 14 şeker fabrikasının Balıkesir´i çok yakından ilgilendirdiğini belirten Dr. Panç, ?Şeker pancarı Türkiye için stratejik bir üründür. Şeker pancarı sadece sanayi hammaddesi değil aynı zamanda besi hayvancılığı için küspe, yaprak ve yem fabrikaları içinde önemli bir hammaddedir. Şeker pancarı tarım ve sanayisinde yaklaşık 10 milyonuna yakın insan geçimini sağlamaktadır ki bunun 2 milyonu da şeker pancarı üretici ailesidir. Ülke ekonomisine toplam 17,4 milyar TL katkı sağlamaktadır. Kamu şeker fabrikalarında halen 8065 kişi çalışmaktadır.? dedi.
Geçmiş yıllarda özelleştirilen Et Balık Kurumu (EBK), Süt Endüstrisi Kurumu (SEK) , TEKEL ve yem sanayi işletmelerinin özelleştirilmesinden sonra verilen üretim garantilerine rağmen işletmelerin kapandığını hatırlatan Dr. Panç, ?Benzer durumlar özelleştirilmek istenen şeker fabrikaları içinde yaşanacaktır. Biz buna kesinlikle karşıyız. Biz hiçbir şeker fabrikasının satılmasını istemiyoruz. Bir dönem özelleştirilmesi gündemde olan ve üretimi durdurulan Susurluk Şeker Fabrikası gereken yatırımlar yapılarak üretime başladı. Pancar üreticisi kazandı, çalışanlar kazandı. Susurluk ve Türkiye kazandı. Biz Susurluk Şeker Fabrikası´na yatırımların devam etmesini daha da büyütülmesini ve diğer fabrikalar için örnek alınmasının talep ediyoruz.?
Her fırsatta yerli ve millilikten bahseden hükümet yetkililerine seslenen Panç, ?Yüzde yüz yerli ve milli olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden ivedilikle vazgeçilmelidir.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli