Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mimar Hüseyin Sarı: ?Bu çamur bana yapışmaz?

Mimar Hüseyin Sarı: ?Bu çamur bana yapışmaz?

İhaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası Yargıtay 5. Dairesi tarafından onaylanan

İhaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası Yargıtay 5. Dairesi tarafından onaylanan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, yaşanılan süreç hakkında bilgi vererek, ?Aslında ortada hiçbir suç yok. Çünkü bu konuda belediye, bırakın zarara uğramasını, kâr bile elde etti? dedi.

2008, 2009 ve 2010 yıllarında müfettişlerce denetlenen Erdek Belediyesi´nin hiçbir raporunda bu konuyla ilgili madde bulunmadığını, 2009 yılındaki Sayıştay raporunda da bu konuda madde olmadığını vurgulayan Sarı, ?2009 yılında, seçimi az bir oy farkıyla kaybettim. O yıl göreve gelen yerel yönetim, güdümlü bir kontrolör getirerek konuyu yeniden gündeme soktu. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı. Bana bir yıl 15 gün hapis cezası veren bu mahkemenin başkanı ve bir üyesi FETÖ´den tutuklandı. Daha sonra Yargıtay 5. Dairesi, kararı incelemeden onayladı. Bu arada Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, mahkumiyet cezasını verirken, şu ilginç olayı gördük. Mahkeme, benim için iyi halden ceza indirimi uygularken, hükmün açıklanmasının ertelenmesi konusunda iyi hali hiç dikkate almayarak, erteleme yapmadı. Hukuka saygım sarsılsa da hâlâ yargıya güveniyorum. Hukuki mücadelemi, Anayasa Mahkemesi´nde, gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´ne taşıyarak sürdüreceğim. Milli iradeye hukuksuz bir darbe olan bu konuda yine hukuka inanarak mücadelemi sürdüreceğim? diye konuştu.

BU ÇAMUR BANA YAPIŞMAZ

Ceza aldığı davayla ilgili olarak ?Bu çamur bana yapışmaz. Çünkü tüm Erdekliler, benim dürüstlüğümü bilir? diyen Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Vicdanen çok rahatım. Ama Müslümanlığı, dini her zaman öne sürenler, eğer iktidar koltuğu için iftira atarak hukuk üzerinde baskı kurmuşlarsa, bunun hesabını mutlaka Allah´a verirler. Ben, inançlı bir kişiyim. İnançsız kişinin eksik olduğuna inanırım. Atatürk´üme de de, Peygamberime de laf ettirmem.?

YENİ BAŞKANI ARKADAŞLARIMLA BELİRLEYECEĞİZ

Mazbatasının iptal edilmesinden sonra Erdek Belediye Başkanlığını üstlenecek kişiyi, arkadaşlarıyla bir araya gelerek belirleyeceklerini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

?CHP ve İYİ Partili arkadaşlarımdan oluşan Millet İttifakı bünyesinde, Erdek Belediye Meclisi´nde görev yapan üyelerimizin hepsi, belediye başkanlığı yapacak kapasitededir. Bazı konularda kararı tek başıma veririm. Ancak kamuyu ilgilendiren bu çeşit önemli kararları mutlaka birlikte çalıştığım arkadaşlarıma danışarak alırım. Hasan Yapakçı´nın belediye başkan vekili seçildiği olağanüstü meclis toplantısındaki oylamadan önce benim başkan vekilim olduğu için kendisini önerdim. Yine arkadaşlarımla toplanarak, bu konuda birlikte karar verdik. Arkadaşlarım, ben istersem mutlaka benim dediğimi yaparlar ama bu benim tarzım değildir. Bu çeşit kararları asla arkadaşlarıma danışmadan almam. Dediğim gibi, işte İYİ Parti´den İbrahim İlhan arkadaşım. Rahatlıkla başkanlık yapabilir. İşte 30 yıllık siyaset arkadaşım, Burhan Karışık. Onun imzasını taşıyan her belgeye, güvenerek, okumadan imzamı atarım. İşte Canan Kırdar. 6 yüksek okul bitirmiş bir arkadaşım. Belediye Başkanı olabilecek nitelikleri taşıyor. Dediğim gibi, bu konuda kararı, arkadaşlarımla toplanıp, danışarak alacağız. Kimi aday göstereceğimiz konusunda gerekirse oylama da yaparız. Çoğunluk ne derse o olur. Kısacası herkesi etkileyecek bir kararı ortak akılla alırız.?

AYNI DELİKTEN İKİNCİ KEZ GEÇMEM

Erdek´te, kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın elini öperek cezasının kaldırılmasını isteyerek af dileyeceği dedikodularının bulunmasına güldüğünü belirten mimar Hüseyin Sarı, ?Bu dedikodulara, yine Cumhurbaşkanımızın, ?Müslüman, geçtiği delikten bir daha bir daha geçmez´ sözünü hatırlatırım. Kimse benden böyle bir şey beklemesin? dedi.

Sarı, hakkında verilen yargı kararı ile ilgili ayrıntıları, bir dosyayla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na da sunduğunu açıkladı.

KURULTAY DEĞERLENDİRMESİ

Kılıçdaroğlu´nun yeniden genel başkanlığa seçildiği CHP kurultayını da değerlendiren Sarı, göreve seçilenleri kutlarken, ?Ülkemin geleceğinden endişeliyim. Çünkü tüm kurumların, siyasetin vesayeti altına girdiği bir dönemde bulunuyoruz. Demokrasiden hızla uzaklaşıyoruz. Ortadoğu ülkesi olma yolundayız. Her şeye karşın gelecek için umudumu korumak istiyorum? diye konuştu.

                                   ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli