Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Büyükerman: ?Heykeltıraşlar alkışı hak ediyor?

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Büyükerman: ?Heykeltıraşlar alkışı hak ediyor?

?2. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu?nun, Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde gerçekleşen kapanış töreninde konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Büyükerman, ?Heykel, ülkemiz için çok genç sa

?2. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu?nun, Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde gerçekleşen kapanış töreninde konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Büyükerman, ?Heykel, ülkemiz için çok genç sayılabilecek bir sanat dalı. Yeterli ilgiyi görmemesi de üzüntü verici? dedi.
Heykelin, ülkemizde taciz edilen, aşağılanan, kötü ifadelere muhatap olan bir sanat dalı durumuna geldiğine dikkat çeken Büyükerman, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu olumsuz ortam ve koşullarda, belediyelerin, heykel sempozyumları düzenlemesini çok önemsiyor ve takdirle karşılıyoruz. Buna paralel olarak Erdek Belediyesi´ni de kutluyor, iki yıldır düzenlediği bu sempozyumları sürdüreceğine inanıyoruz. Bir noktanın daha altını çizmekte yarar var. Meraklısının olmadığı bir işi yapmak çok zordur. Bu nedenle heykeltıraşlar da kutlanmayı ve alkışı hak ediyor.?
Haber : Taygun Ertan



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı