Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mimar Sinan Üniversitesi´den belediye meclisine brifing

Mimar Sinan Üniversitesi´den belediye meclisine brifing

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri, Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde uygulanacak ?Köyünü Yaşat? projesi konusunda Erdek Belediye Meclis üyelerine bilgi verdiler.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri, Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde uygulanacak ?Köyünü Yaşat? projesi konusunda Erdek Belediye Meclis üyelerine bilgi verdiler. Meclis toplantısının ardından üniversitenin Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden bir grup ve öğrenciler, meclis üyeleriyle bir araya geldiler. Toplantıda önce bölümün yaptığı çeşitli çalışmaları, kitap ve broşürler üzerinde dile getiren bölüm başkanı Prof. Dr. Kemal Can, dinamik bir bölüm olduklarına dikkat çekerken, ?Yukarı Yapıcı´da, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarılara yeni bir halka daha eklemek istiyoruz? dedi. Yukarı Yapıcı´da, yapay ve doğal çevrede lif sanatı uygulayacaklarını belirten Can, şunları söyledi: 

?Bu çalışmalarımız sırasında doğal ve yapay bir atmosferde bugüne dek neler yapılmış, yapılmamış gözlemleyerek, bölgeyi tanımaya ve anlamaya çalışacağız. Bölgede ne ekilir, ne biçilir, rüzgarın durumu nedir, tırtıllar, böcekler hepsi ilgi alanımızı oluşturacak. Bu arada bölge insanının da düşüncelerini alacağız. Kısacası doğal ve yapay bu bölgeye saygı ile girip, saygı ile çıkacağız. Fotoğraflar çekip, belgeleme çalışmaları gerçekleştireceğiz.?
Prof. Dr. Kemal Can, daha sonra sinevizyon eşliğinde, daha önce gerçekleştirdikleri çalışmaları, başta Bilecik Tongurlar Köyü olmak üzere ayrıntılı biçimde anlattı.
Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Erdek Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında, eskiden köy olan Yukarı Yapıcı kırsal mahallesinde ?Köyünü Yaşat? projesi için protokol imzalanmıştı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli