Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MİMAR AKYELDEN, ANAHTAR TESLİMİ BAĞIŞ

MİMAR AKYELDEN, ANAHTAR TESLİMİ BAĞIŞ

Balıkesirin Edremit ilçesi CHP Parti Okulu Hayvan ve Doğa Grubu katılımcıları ve Mimar Hasan Akyel, Kıyı Ege Marmara Hayvanları ve Doğayı Koruma Yaşatma (KEMHAYDOK) Derneğini ziyaret etti. Akyel, Burayı şahsım olarak Hayvan Kısırlaştırma ve Rehab

Edremit ilçesi CHP ilçe örgütü Parti Okulu Hayvan ve Doğa Grubu Katılımcıları, Mimar Hasan Akyel Başkanlığında, Kıyı Ege Marmara Hayvanları ve Doğayı Koruma Yaşatma (KEMHAYDOK) Derneğini ziyaret edip Edremit`te bulunan 6 belediyenin söz verip temel atılması sonrası destek vermedikleri `Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi` inşaatını tamamlayıp teslim edeceklerini müjdeledi.
Edremit ilçesi ile Akçay, Güre, Zeytinli, Altınoluk ve Kadıköy Belde Belediyelerinin oluşturduğu Edremit Belediyeler Birliği üyelerinin Edremit kaymakamlık makamında kaymakamın başkanlığındaki toplantıda 5 Bin  TL katkı sözü verip sadece Kadıköy Belde Belediyesinin verdiği 5 Bin TL`lik katkı ile 24 Ekim 2012 tarihinde "Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi" Edremit Kaymakamı Osman Tunç`unda katıldığı bir tören ile atılmıştı.
"Edremit ilçesi Zeytinli Beldesinin dalyan mevkii Ülkü Yolu üzerinde tespit edilen yerde tahmini 40 000 TL`lik bir proje olan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinin 8 ay önce temeli atıldı. Körfezimiz için çok önem arz eden hayvanlarla ilgili sorunların çözümüne nasıl katkı sağlamayı amaçlıyordum. Bu sorunu çözüp `Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini anahtar teslimini yapmayı hedefliyorum" diye müjde veren Edremit Belediyeler Birliği ve Akçay Belediyesi meclis üyesi Mimar Hasan Akyel, "Burayı şahsım olarak Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini yaptıracağım ve anahtar teslimi bitirip bağış yapacağım" dedi.
Edremit ilçesi başta olmak üzere tüm beldelerinde hayvanların sokaklarda özellikle çocuklar için tehlike teşkil ettiğini açıklayan Mimar Hasan Akyel, bu sorunu çözmeye çalışarak ve artık sokak hayvanlarının da bir yaşam alanı olacağını söyledi.
"Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi"nin yapımı için belediyelerden herhangi bir olumlu yaklaşım sağlanamadığını ve belediye başkanlarının verdikleri sözlerin arkasında durmadıklarından yakınan KEMHAYDOK Başkanı Hamdi Kavak, "Dernek yönetimi olarak bizlerde bu CHP parti okulu katılımcıların derneğimize ziyaretlerinden çok mutlu oldum. Birlikte çalışmalarımızı maddi ve manevi sürdürmemiz neticesinde halkın mutluluğuna bir nebze olsun katkıda bulunmaktan da onur duydum" dedi. 
"Sonbaharda ilçe ve beldelerimizde çok görülen sokak hayvanlarının kış sonunda azalmalarının tek nedeni ilgisizliğe bağlı açlık ile hastalanmalar sonucu telef olmalarıdır. `Yaşamak Canlıların En Doğal Hakkıdır` diyen Başkan KAVAK, "Sokak Hayvanları hiçbir zaman `Emin Ellerde` olamadı ve doğanın acımasız şartları altında hep ezildiler. Allahın bize emaneti olan köpeklerimize insanlar tarafından sahip çıkılacağına, sürekli olarak itilip kakıldılar. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelikleri gereği yapılmalıdır. Bu sokak hayvanlarına biraz ilgi gösterip, sahipsiz başıboş gezen yüzlerce adet köpeğin bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirilecek olan `Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi`ni bir an önce tamamlayalım. Perişan ve bakımsız durumda, sokaklarda yaşam için ölüm - kalım kavgası veren sokak hayvanlarını artık şehirlerin sokaklarında gerekli tedavileri ve bakımları yapılarak saldırgan ve yırtıcı sokak hayvanı göremeyeceksiniz" dedi.      Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli