Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Minik yüreklerin yürüttüğü atık pil toplama kampanyası bitti

Minik yüreklerin yürüttüğü atık pil toplama kampanyası bitti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ?Atık Pil Toplama´ yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri Avlu Fırıntaş Kafe´de düzenlenen törenle verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyası sona ererken, dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri dün düzenlenen törenle verildi.
Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Yılmaz, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kampanya süresince 500 bin adet atık pil toplandığına dikkat çekerken bu toplanan pillerin 500 tane futbol sahası büyüklüğündeki arazinin kirlenmesinin önüne geçildiğini söyledi.
Kafaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 500 bin adet atık pil toplayarak 2 milyon metreküp toprağın yani 500 adet futbol sahası büyüklüğündeki alanın kirlenmesini önledik. Böylelikle, okullarda verdiğimiz çevre bilinci eğitimlerinin karşılığını almış olduk. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaları için büyük gayret sarf etmekteyiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak en büyük gayemizdir ve bu bilinçle birçok çalışma yapmaktayız. Unutmayın, çevre bize miras değil, çocuklarımızın emanetidir. Mutlu ve huzurlu şehir Balıkesir için çevre konusunda göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyor, 5 Haziran Dünya Çevre Günü´nüzü kutluyorum.?
Konuşmaların ardından kampanya kapsamında ödül alan okul öğrenci ve yöneticileri ile bu alanda çalışma yapan firmalara ödülleri Başkan Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman tarafından verildi. Etkinlik stantların gezilmesi ve çocuklara fidan dağıtımıyla sona erdi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli