Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Miraç Kandili huşu içinde kutlandı

Miraç Kandili huşu içinde kutlandı

Erdek´te Miraç Kandili, korona virüs tedbirleri altında kutlandı.

Erdek´te Miraç Kandili, korona virüs tedbirleri altında kutlandı.
Erdek´te Miraç Kandili programı, Piri Reis Camisi´nde korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilerek gerçekleştirildi.
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed´in en büyük ikinci mucizesi olan İsra ve Miraç hadisesi, 10 Mart Çarşamba gecesi Miraç Kandili ile huşu içinde kutlandı. Gecenin anlamına uygun olarak Piri Reis Camisi´nde kandil programı düzenlendi.
Erdek İlçe Müftülüğü´nün Çarşamba gecesi Piri Reis Camisi´nde hazırladığı programla kandil coşkusu yaşanırken, korona virüs salgınına rağmen halkın bu geceye ilgisi büyük oldu.
Üç ayların içindeki mübarek gecelerden birsi olan Miraç gecesi, Erdek Piri Reis Camisi´nde icra edilen bir programla ihya edildi.
10 Mart Çarşamba günü (dün) akşam namazının ardından salanın okunmasından sonra başlayan programda, Erdek İlçe Müftü Vekili Hilmi Çetin, İsra ve Miraç hadisesi ile gecenin önemini anlattı.
Kur´an-ı Kerim, ilahi, mevlit okumalarıyla devam eden program yatsı namazının kılınmasından sonra zikir, tesbihat ve son olarak yapılan dua ile sona erdi. Program, Piri Reis cami görevlileri İmam-Hatip Mehmet Aydın ve Müezzin-Kayyım Aziz Subaş tarafından icra edildi.
Camiye gelenler, korona virüs tedbirleri kapsamında yanlarında getirdikleri seccadelerde 1, 5 metre sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyarak namaz kıldı.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false