Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Miraç Kandili kutlandı

Miraç Kandili kutlandı

Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan da Yüce Allah´ın huzuruna vardığı gece olan miraç, Erdek Piri Reis Camii´nde idrak edildi.

Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan da Yüce Allah´ın huzuruna vardığı gece olan miraç, Erdek Piri Reis Camii´nde idrak edildi.
Miraç Kandili dolayısıyla camiler dolup taşarken, vatandaşların elleri semaya kalktı.

Miraç Kandili nedeniyle düzenlenen Program akşam namazından sonra salâ okunmasıyla başladı. Erdek müftüsü Adem Eser tarafından Miraç hadisesi ve Miraç´ın önemi anlatıldı. Müftü Eser konuşmasında, müminin miracının namaz olduğunu, insanların ahiret kurtuluşunun namaz kılmaktan geçtiğini, namaz kılan müslümanın asla kalbinin kararmayacağı ve iyi bir Müslüman olacağı, başkalarına karşı asla kötülük yapamayacağını, samimiyetle kılınan namazın bunlardan insanı alıkoyacağını ifade etti.
Daha sonra Piri Reis Camii imam hatibi Mehmet Aydın kısa bir sure okudu. Ardından gece münasebetiyle davet edilen ilahiyat araştırmacı yazar Ahmet Bulut konuşmasına başladı. Bulut konuşmasında, insanın kuruluşuna vesile olacak ibadetlerin başında namazın geldiğini. Kendini bilen her müslümanın mutlaka namazına dikkat etmesini, ibadetin çocuklarımıza da öğretilmesi ve alıştırılmasını, çocuklarımıza dünyaevi ilim ve bilimin yanında dini bilgilerinde mutlaka verilmesini, geleceğimiz olan çocuklarımızın inancını yaşayarak hem dünyasını hemde aşiretine garanti altına aldırmadan onların kurtuluşu için gerekli olduğunu söyledi. Daha sonra Sivaslı Fatma isminde engelli bir kız çocuğunun inancı ve peygamber sevgisinden örnek vererek konuşmasını sonlandırdı. Yatsı ezanından sonra namaza geçildi. Kılınan namazın ardından yprogram emekli imam hatibi Adnan Afacan hocanın yaptırdığı dua ile sona erdi. Namaz çıkışında cemate ikram da bulunuldu.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Miraç Kandili kutlandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı