Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mırız´dan "Dünya Engelliler Günü" jesti

Mırız´dan

Erdek´in hayırsever iş adamlarının başında gelen Mırız ailesi, geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden Osman Mırız´ın ardından onun ismini hayırla anmayı sürdürüyor.

Erdek´in hayırsever iş adamlarının başında gelen Mırız ailesi, geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden Osman Mırız´ın ardından onun ismini hayırla anmayı sürdürüyor. Rahmetli Hacı Osman Mırız´ın oğlu, Erdek Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız, Erdek´in önünü açacak yatırımlarından biri olan Erdek Land Hayvanat Bahçesi kapılarını, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle tüm engelli ve ailelerine ücretsiz olarak açtı.

Meclis Üyesi Mırız, yaptığı açıklamada, " Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın, toplumsal yaşamda etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde yararlanabilmesi çin Erdek Land, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ülkemizdeki tüm engelli bireylere ücretsiz olacak." dedi.
Erdek Land Hayvanat Bahçesi´nin yılın her gününde ücretsiz olacağını belirten Mırız, ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ne özel, bugün ve yarın da Erdek Land içinde bulunan lunaparkın da ücretsiz olacağını bildirdi.
Ak Parti Erdek Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız, ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? nedeniyle gazetemize şu mesajı verdi:
?3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından bir bilinç oluşturmuş, engellilerin topluma kazandırılmasında sosyal devlet ve yardımsever birey olmanın önemini pekiştirmiştir.
Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaş-larımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır.
Ülkemizde de engelli vatandaş-larımızın, toplumsal yaşamda etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde yararlanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla yaşama geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, yaşamın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkânına kavuşmuşlardır.
Engelli olmalarına rağmen, yaşam mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal yaşamın içinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma yaşamına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire değerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların yaşamlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum." Haber : Taygun Ertan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli