Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mirza bombaladı

Mirza bombaladı

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Pekel´e, Akın´a ve Şahin´e hakkımı helal etmiyorum?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP içinde yaşanan Bandırma belediye başkan adaylığı sürecini değerlendirirken, ?Benimle kişisel hesaplarını Tolga Tosun üzerinden gören Balıkesir Milletvekilleri Fikret Şahin ve Ahmet Akın ile eski belediye başkanı ve eski milletvekili Sedat Pekel´e hakkımı helal etmiyorum? dedi.                 

5 yıllık görev süresi içinde, Balıkesir´deki 20 ilçenin içinde en başarılı belediye olduklarına dikkati çeken Mirza, Şahin, Akın ve Pekel´i ayrı ayrı değerlendirdi.
PEKEL´E HAK ETMEDİĞİ HALDE YAPTIĞIM TÜM ÖVGÜLERİ GERİ ALIYORUM
2014´te yapılan yerel seçime Sedat Pekel´in katılmayarak kendi önünü açtığı söylentisinin tamamen gerçek dışı olduğunun altını çizen Mirza, şöyle konuştu:
?2009 yılında yapılan yerel seçim öncesinde Sedat Pekel, yeniden başkan adayı olmak istedi. Ancak partimizin anketleri onu başarılı bulmuyordu. Ozan Onur ile biz de adaydık ve önseçim istiyorduk. Buna rağmen genel merkez onu aday gösterdi. Ancak seçimi tek başına kazanamayacağını anlayınca bizim yanında destek olmamızı istedi. Ozan ile beni başkan yardımcısı yapmak istiyordu. Uzun süre direndikten sonra partimizin çıkarlarını düşünerek görevi kabul ettik ve Pekel başkan seçildi. O seçimden sonra bir daha aday olmayacağı konusunda söz verdi ama sözünde durmadı. 2014 seçimlerinde yeniden başkan olmak istedi. Bana, ?Adaylıktan çekil, genel merkez beni aday yapacak´ dedi. Çekilmeyeceğimi söylediğimde, ?Sen bilirsin, bundan sonra başkan yardımcılığı hakkını da kaybettin´ deyip, yetkilerimizi kısıtladı. Bunun üzerine biz, Bandırma´da önseçim istedik. Sedat Pekel de adaydı. Ancak kazanamayacağını anlayınca önseçime katılmadı. Dr. Selim Panç ile birlikte katıldığımız önseçimi ben kazandım. Bandırmalıların teveccühü ile seçimi kazanarak başkan oldum. İki kez belediye başkanlığı, bir kez milletvekilliği yapan Pekel´i, belediye başkanı seçildiğim günden bu yana hep onore ettim. Hatta hak etmediği övgüler yaptım. Şimdi bu övgülerin hepsini geri alıyorum. Ama Pekel, yüzüme karşı gülerken hep dedikodumu yaptı. Bandırmalılar, Pekel´in bu yüzünü de iyi tanısınlar. Pekel´e hakkımı helal etmiyorum.?
FİKRET ŞAHİN´İN KİNİ
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin´in de kendisiyle birlikte Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya da kin duyduğunu vurgulayan Mirza, şunları aktardı:
?Bu kişi, 2015 yılı milletvekilliği seçimi için genel merkezin yaptığı ön seçimde dördüncü sırada yer aldı. İlk üçe giren Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça milletvekili seçildi. Şahin, o önseçimde, Namık Havutça´nın yerine kendisini desteklememizi isteyerek, ?Havutça´nın her çeşit olumsuzluğunu biliyorsunuz. Buna rağmen ona neden destek veriyorsunuz?´ demişti. Namık Bey, bizim çocuğumuz. Elbette ki ona destekleyeceğiz. 2018 seçiminde ise önseçim olmadı. Genel merkezin aday listesi belirlenmesinde biz, Mehmet Tüm´ün de listede yer almasını isterken, Fikret Şahin´in isminin üzerinin çizilmesini istemedik. Ancak diyelim ki öyle oldu. Bir milletvekilinin, büyük bir duygusallık içinde intikam almaya çalışması doğru mu? Ona da hakkımı helal etmiyorum. Bundan sonra gözüm, bu milletvekilinin üzerinde olacak. Balıkesirliler de onu iyi izlesin.?
AKIN ÇOK ?KAYPAK? DAVRANDI
Süreçte Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın tutumunu da ?kaypak? olarak nitelendiren Mirza, şu düşünceleri yansıttı:
?Bu kaypaklığı ona yakıştıramadım. Oysa biz ona her çeşit desteği verdik. Balıkesir Büyükşehir başkan adayı olduğunda da destekledik. Ancak o yüzümüze ayrı, arkamızdan ayrı konuştu. Delikanlı ve açık sözlü olabilirdi. Ona da hakkımı helâl etmiyorum.?
KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM
Aday belirleme sürecinde genel merkez tarafından belirlenen 5 kriterde de kendisinin önde olmasına karşın genel merkezin, ?ahbap-çavuş ilişkileri? doğrultusunda kendisini aday göstermediğine işaret eden Mirza, ?Koltuk sevdalısı bir kişi değilim. Zaten hakkını veren için bu koltuk iğnelidir. Her gün en az 100 kişiyle konuşuyorum. Bu koltukta oturup keyif çatanlardan değilim. 5 yılda yapılamayanları gerçekleştirerek, tarih yazdığımı düşünüyorum. Genel merkez beni aday gösterse ne olur, göstermese ne olur? Ama aday böyle belirlenmez. Adaylığıma, 2010 yılında Ordu´daki başkanlık seçimini kaybettikten sonra CHP´ye gelerek yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Seyit Torun mu karar verecek? Ben, ondan daha fazla CHP´liyim. Ben, sırça köşklerde yaşamayı seven bir kişi değilim. Bir dönem daha başkanlık yapmak istememin amaçları, yarım kalan yatırımların tamamlanması, Bandırma için çok önemli olan önümüzdeki 5 yıllık süreçte kentimizin sanayi ve kentsel yerleşim bölgelerinin planlanmasını sağlamaktı. Çünkü rantçıların değil, halkçıların görev yapması gerektiğine inanıyorum. Bunu sadece AKP´liler için değil, kendi partim için de söylüyorum. Önümüzdeki dönem gözüm üstlerinde olacak.?
DSP KONUSUNDA KARAR VERMEDİM
Demokratik Sol Parti´ye geçme konusunda henüz bir kararı olmadığını vurgulayan Mirza, ?DSP´ye ben adaylık başvurusu yapmadım. Onlardan istek geldi. Ben kimseyi aramıyorum, herkes beni arıyor. Ancak bu konuda kararım henüz yok. Politik deneyimimle bu konuda en iyi kararı vereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Ancak kimse endişe etmesin, sevdalısı olduğu Bandırma´ya asla zarar vermem. Koltuk sevdalısı da değilim. Asla ?Bir bölen´ olmam. Ancak benim için süreç devam ediyor? dedi.
TOLGA ÜZERİNDEN BENİMLE HESAPLAŞTILAR
Tolga Tosun ile hiçbir probleminin olmadığının altını çizen Mirza, şunları söyledi:
?Tolga´yı da, babası Ruşen ağabeyi de çok sever ve saygı duyarım. Belediye meclisimde görev yapıyor. Ama bana kin duyanlar, kuyruk acısı olanlar, karşımda seçim kaybedenler, bana istediklerini yaptıramayanlar, çok yazı yazıp bir baltaya sap olamayanlar Tolga üzerinden benimle hesaplaştılar. Sadece yasal olan işleri yaptım. Yasa dışı hiçbir işe bulaşmadım. Bunu da hazmedemeyenler oldu. Bu arada adaylık sürecinde Ankara´da karşılaştığım Tolga bana, ?Dursun ağabey, süreç bitsin sana çok ilginç olaylar anlatacağım´ dedi. Tolga´nın çevresini saranlara kendisini kullandırmamasını da diliyorum.?
Haber : Önder Balıtçı



Anahtar Kelimeler: Mirza bombaladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli