Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mirza ve Sarı yine Rotterdam yolcusu

Mirza ve Sarı yine Rotterdam yolcusu

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bir kez daha Hollanda´nın Rotterdam kentine gidecek.

Mirza, çeşitli konuları kapsayan basın toplantısında, Rotterdam gezisiyle ilgili şu bilgiyi verdi:
?20-21-22 Haziran 2016 tarihlerini kapsayacak olan bu üç günlük ziyaretimize CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça da katılacak. Bu gezide, Hıdırköy-Şirinçavuş arasına yapılmak istenen Rotterdam Limanı benzeri liman konusunda ayrıntılı bilgiler edinmek istiyoruz. Örneğin, burada liman kurmak isteyenlerin, bölgenin durumu hakkında bilgilerinin olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle bölgenin havadan fotoğraflarını çektiriyorum. Onlara, bölgenin turizm ve tarım potansiyelini anlatmak istiyorum. Rotterdam Limanı´nın yer aldığı bölgenin arazileri belediye ve devlete ait bulunuyor. Hıdırköy-Şirinçavuş arasındaki liman bölgesinin arazilerinin bir bölümü sanayi kuruluşları tarafından satın alındı, bir bölümü ise vatandaşların elinde.?
Mirza, CHP´nin genel politikasında olduğu gibi kendilerinin de çevre ve doğaya duyarlı, denetimli sanayiye karşı olmadıklarını sözlerine ekledi.
Mirza ve Sarı, daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile birer kez Rotterdam´a gitmişlerdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu