Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Mirza, Bandırma’yı değerlendirdi

Mirza, Bandırma’yı değerlendirdi

Bandırma’nın önceki belediye başkanı Dursun Mirza, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nin konuğu oldu. Mirza, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Bandırma’nın önceki belediye başkanı Dursun Mirza, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nin konuğu oldu. Mirza, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.
Kendi döneminde 84 milyon olan belediye bütçesinin bugün 125 milyon lirayı bulduğunu belirten Mirza, buna rağmen Bandırma’daki temel belediyecilik hizmetleri açısından ciddi bir değişim olmadığını öne sürdü.
Belediye şantiye arsasının Eti Madencilik’e satışını doğru bulmadığını vurgulayan Mirza, “Benim dönemimde de belediyeye ait bazı yerlerin satışları oldu ama söz konusu bu arsa boş, sıfır bir arsa değil. Burada Bandırma içn hizmet üreten 15-16 dolayında kurum var. Kaldı ki, 158 dönümlük bu arsanın satışı için belirlenen 105 milyon lira günümüz rayiçlerine göre çok düşük. Bu fiyat 500 milyon ile 1 milyar lira arasında değişebilecek bir rakam olabilirdi” dedi.
Edincik merasının kesinlikle Bandırma Belediyesi’nin mülkü olduğuna işaret eden Mirza, “Bu mera ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Bandırma Belediyesi arasında yarı yarıya paylaşılabilir, ne de Büyükşehir Belediyesi’ne verilebilir. Benim dönemimde, Edincik merası ile ilgili olarak açtığımız üç davayı da kazandık. Hatta Hazine’ye karşı açtığımız dava da bizim lehimize sonuçlandı. Bu nedenle meranın yeniden Hazine’ye devredilmesi de kesinlikle söz konusu olamaz” diye konuştu.
HÜSEYİN SARI’NIN GÖREVDEN ALINMASI YANLIŞ
Erdek’in önceki belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasını doğru bulmadığını belirten Mirza, “Hüseyin başkanı FETÖ’cü yargıç ve savcılar yargılayarak, suçu olmadığı halde ceza verdiler. Hukuksuz bir yargılamaydı. Ancak Sarı’nın hukuk mücadelesi sürüyor. İnanıyorum ki bu mücadeleden başarıyla çıkarak görevinin başına dönecektir” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Livatya bölgesinde, Avrupa Birliği fonlarından 30 milyon Euro’luk bir yatırım karşılığı yapılacak arıtma tesisinin yer seçimini yanlış bulduğunu belirten Mirza, Eti Maden’in, Levent Mahallesi’ndeki şlam atık alanının 5 yıl daha uzatılmasını üzüntüyle karşıladığını aktarırken, “Bu atık alanı için yapılan protokolün süresi 2020 yılının Ocak ayında sona ermişti. Ancak yeni belediye yönetimi beş yıl daha uzattı. Bunu üzüntüyle karşılıyorum. Şlam da, boraks atıkları da insan sağlığına zararlıdır. Önce sağlık, önce insan” dedi.
Mirza, Bandırmaspor’un başarısıyla gurur duyduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı
 



Anahtar Kelimeler: Mirza Bandırma’ değerlendirdi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı