Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mirza’dan Öztaylan’a salvolar

Mirza’dan Öztaylan’a salvolar

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza ve belediye meclis üyesi adaylarının tanıtım toplantısı Barış Manço Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza ve belediye meclis üyesi adaylarının tanıtım toplantısı Barış Manço Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak ve CHP’nin yurt dışı örgütlenmesinden sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm’ün konuşmalarının ardından belediye başkan adayı Dursun Mirza’ya söz verildi.

Mirza, “Hak, hukuk, adalet” sloganları arasında çıktığı sahnede, üç dönemden beri sosyal demokrat anlayışla yönetilen Bandırma Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları ve göreve yeniden seçilirse uygulayacakları projeleri anlattı.

ÖZTAYLAN, 3 YIL SONRA ANKARA’YA KAÇTI

Bandırmalıların çağdaş yaşam ve özgürlüklerinden ödün vermeyeceğinin altını çizen Mirza, “Biz, nefret dilini değil, sevgi dilini kullanıyoruz. Odağımıza önce insanı koyuyoruz. Bizde hakaret, şantaj, tehdit ve insanlara kaba davranmak, din ve mezhep ayrıcalığı yok” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimde AKP’nin Bandırma Belediye Başkan adayı olan Cemal Öztaylan’ın, 2004’te Bandırma Belediye Başkanı olduktan sonra 2007 yılının mayıs ayında milletvekili seçilerek Ankara’ya gittiğine dikkati çeken Mirza, “Kendisini Bandırma sevdalısı olarak gösteren bu kişi, Bandırma Belediye başkanlığını sadece 3 yıl 2 ay sürdürdükten sonra Ankara’ya gitti” dedi.

Bandırma Belediyesi’ni AKP yönetiminden 10 milyon lira borçla devraldıklarını vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

“Belediyeyi devraldığımızda ORTEM şirketinde çalışan temizlik işçilerinin 6-7 aylık maaş alacakları vardı. Bu işçilere esnaf, ürünlerini, ev sahipleri ise evlerini kiralık vermiyorlardı. AKP döneminde belediyedeki kadrolu işçiler, 5 yıl boyunca sıfır maaş artışıyla çalışmak zorunda bırakıldılar.”

BİZİM YAPTIKLARIMIZA SAHİP ÇIKMA

Öztaylan’ın, Bandırma’daki yeni terminal ve şu anda hizmet veren Bandırma Belediye binasını kendisinin yaptığı şeklindeki sözlerinin de gerçek dışı olduğuna dikkati çeken Mirza, “Gerek terminal ve gerekse belediye binasını biz yaptık” dedi.

TEKEL, ÖZTAYLAN DÖNEMİNDE YIKILDI

Bandırma’daki TEKEL olarak bilinen Yaprak Tütün İşleme Fabrikası’nın yıkıldığı dönemde Öztaylan’ın belediye başkanı olduğunun altını çizen Mirza, “Öztaylan,

o dönemde ‘TEKEL’i yıktırmam. Yıkmak için gelecek kepçenin önüne yatarım’ demişti. Sonra ne oldu? TEKEL binası yıkıldı. Şimdi de yıkılan TEKEL binasının yerini Özelleştirme İdaresi’nden kendisinin aldığını söylüyor. Bu da doğru değil. Çünkü TEKEL binasının yeri için Özelleştirme İdaresi’ne gerekli parayı ödemedi. Daha sonra bu parayı CHP Belediye Başkanı Sedat Pekel ödeyerek bu yeri aldı” diye konuştu.

BİZİM EL HAREKETİMİZ KALP

Öztaylan’ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir toplantıda bir vatandaşa “nah” işareti yapmasına da göndermede bulunan Mirza, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde şehir dışındaki bir toplantıya katıldım. Oradaki arkadaşlar, bana, ‘Bu işaretle Bandırma yine ülke düzeyinde ünlü olup, gündeme geldi’ dediler. Ben de onlara, Bandırma insanının böyle kaba insanlardan oluşmadığını belirttim.”

Mirza, bu sözlerinin ardından sevginin göstergesi olan kalp işaretini yaptı.

İL KANDIRMACASINA İNANMAYIN

Öztaylan’ın, Bandırma’nın il özlemi konusunda spekülasyon yapmaya çalıştığına dikkati çeken Mirza, şöyle konuştu:

“AKP, 22 yıldır iktidarda. Neden Bandırma’yı il yapmadı? Şimdi mi yapacak? Seçim dönemlerinde çıkarılan bu il vaatlerine kimse inanmasın. Öztaylan, Bandırma’nın il yapılacağı temennisini söylüyor. Bu iş, temenniyle olmaz. İktidardakiler temenni etmez, iş yapar. Hatırlayanlar vardır, 1991 yılında Süleyman Demirel, Doğruyol Partisi olarak Bandırma’ya gelip, Cumhuriyet alanında yaptığı konuşmada, ‘Bana oy verirseniz, Bandırma’yı il yapacağım. Bana oy verin, 80 numaralı il plakanızı size vereyim’ demişti. Demirel, bu sözü verirken yanında Cemal Öztaylan vardı. 40 ilimizden büyük Bandırma, elbette ki il olmalıdır. En büyük hizmet, Bandırma’yı il yapmaktır.”

KİM KİMİ ÜST ÜSTE KOYACAK GÖRECEĞİZ

Mirza, Öztaylan’ın, seçim konuşmalarında kendileri için “Ben bunların üçünü de üst üste koyarım” dediğine işaret ederek, “Asıl biz onu 31 Mart seçiminde nasıl üst üste koyacağımızı görecek” dedi.

BENZİNLİK YERİ VE ÖZTAYLAN

Bandırma’ya kazandıracakları projeleri anlatırken, Bandırma-Erdek karayolunun yanında yer alan eski akaryakıt bölüğüne ait çamlığı da Bandırma’ya kazandırmak istediklerini belirten Dursun Mirza, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi bu alanı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’nın elinden almaya çalışıyor. Buraya büyük konutlar ve akaryakıt istasyonu yapmak istiyorlar. Akaryakıt istasyonu yapılması düşünülen 7 dönümlük yer kimin biliyor musunuz? Cemal Öztaylan’ın…Ancak bu bölge Bandırma’nın malıdır ve burasının tüm Bandırmalıların yararlanacağı bir alan olması için de proje hazırlıyoruz.”

Ardından CHP’nin Bandırma Belediye meclis üyeleri tanıtıldı.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mirza’ Öztaylan’ salvolar
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı