Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mirza´nın çalışma raporu kabul edildi

Mirza´nın çalışma raporu kabul edildi

Encümen ve komisyonların seçimleri de yapıldı

Bandırma Belediye Meclisi, ikisi gelen evrak olmak üzere toplam 17 gündem maddesi ile toplandı. Nisan ayı olağan toplantısında, bir yıllık görev süresi sona eren ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı.
Encümen üyeliklerine CHP´den Erhan Elmastaş, Zerrin Eken ve Sami Türkmen kapalı oylama ile seçildi.
Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine açık oylama ile CHP´den Erhan Elmastaş, Celile Gezen, Aydın Yağar, AKP´den Nejan Nart Ünver ve Ahmet Okbay seçildi.
Tarife komisyonuna CHP´den Nusret Ekiztaş, Tolga Tosun, Aydın Yağar, AKP´den Özcan Muslu, Yusuf Balat; İnceleme Araştırma Komisyona CHP ?den Selim Panç, Sibel Salı, Gökhan Yankol, AKP´den Kamil Eryılmaz, Yılmaz Özdemir; İmar Komisyonuna CHP´den Gönül Karabulut Özdemir, Cemal Adıgüzel, Şerafettin Engüdar, AKP´den Mehmet Orhan Özyurtlu ve Sabri Külcü; Kıymet Takdir Komisyonuna CHP´den Gönül Karabulut Özdemir, Sami Türkmen, AKP´den Göksel Karlahan seçildiler.
2017 yılı kapalı pazar yeri tahsis ücretinde değişiklik yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Pazarcı esnafının aylık yüz lira yerine günlük metrekare başına 2,5 lira ücret ödemesi kararlaştırıldı. Konuyla ilgili AKP´den Nejan Nart Ünver, ?Dikkat ederseniz burada 0.5, ile 2,5 lira neden bu en üst rakam olarak belirlendi? En üst sınırdan almayalım.?dedi. Başkan Mirza, ?aylık ücret alamazsınız dediler zaten 2,5 lira yapıldı ve 90 lira ya düşmüş oldu. Orada bir değer yaratıldı. Sadece pazarcıların bu gideri var. Pazarcılar aldıkları yerleri 50 bin liraya devrediyor. ?diye konuştu.
BELEDİYE GEÇİCİ İŞÇİ ALIYOR
Mirza, bilgi verirken, ?30 civarı arkadaşımız çıkarmak zorunda kaldık. 8´i şu an geri dönüyor. Daha da ihtiyacımız var. Geçici olarak 62 kişi alabilirmişiz. İŞKUR aracılığıyla 5 ay 29 gün çalıştırmak üzere almayı düşünüyoruz.? dedi.
2017 YILI ÇALIŞMA RAPORU TARTIŞILDI
Mirza, yaptığı sunumda şunları söyledi:
? Meclisimiz dördüncü yılını tamamladı. Başarılı hizmetleri olan sizlere teşekkür ediyorum. Belediye yönetimi olarak bizler de kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyor ve her kesimin düşüncelerine değer veriyoruz. Çok farklı sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz Büyükşehir düzenlemesi bizi en fazla zorlayan durumların başında geliyor. Çeşitli hizmetler Büyükşehir´e devredilirken belediyemizin hizmet alanı 14 kat genişledi, buna karşılık gelirimiz azaldı. Bazı konularda Büyükşehir ile karşı karşıya geldik. Biz koordineli çalışma ile daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Yeni dönemle birlikte iyi bir yola girildiğini de görüyoruz. Verilen sözler güzel ama biz sonuç almak istiyoruz. Karşımıza çıkan zorluklar bizi asla yıldırmıyor. Bu inançla gece gündüz çalışıyoruz. Bandırma´yı başarılı hizmetlerle kucaklıyoruz. Vatandaş olarak sosyal bir belediyenin başarılarına tanıklık ediyorsunuz.
2017 yılı içinde General Balcı Çamlığı´nı hizmete sunduk. Kafeterya ile burası çok özel bir alan durumuna geldi. Hürriyet ve Atatürk parklarında yeni düzenlemeler yaptık. 2017 yılında 280 adet hobi bahçesini hizmete aldık. Vatandaşlarımız burada keyifli zamanlar geçiriyor. 1000 megavat güneş enerji santralini devreye aldık. Temiz enerji konusunda da önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. 2016 yılında hizmete giren kapalı Pazar yerinde halkın ve esnafın isteği doğrultusunda düzenlemeler yaptık. 45 bin 616 ton asfalt ve 206 bin 603 metrekare beton parke yapıldı. Pilot bölgelerde kapalı tip konteynır uygulaması başlatıldı. 2017 yılında 8 milyon 931 bin lira kırsal mahallere hizmet yaptık. Gıda, okul malzemesi, giysi gibi yardımlarımız devam ediyor. Engellilerimize desteklerimiz sürüyor. Akülü araçlar alarak onların sosyal alanda yer almasını sağlıyoruz. Hollanda´dan yardımseverler 100 adet akülü araç yolladı. Eğitim Destek Evi´nde çocuklarımıza ücretsiz sınavlara hazırlıyoruz. Konuk evimizde kız öğrencilerimize barınma imkânı sağlıyoruz. Üniversitede her sabah öğrencilere çorba dağıtıyoruz. Üç öğrencimizi projeler için Avrupa´ya gönderdik. Okullarımız, camilerimiz bizden ne isterse yerine getiriyoruz. Okulların top ihtiyacını biz karşıladık. İlkokul birinci sınıfların tümüne satranç hediye ettik. Kültür ve sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye´de isim yapmış yazarları Bandırmalılar ile buluşturduk. Ekonomi zirvesi ile Bandırma´nın potansiyeli tüm ülkeye duyuruldu. Toplu sözleşmeler ile Türkiye´de örnek gösterilecek bir belediye olduk. Temel amacımız halkın mutluluğudur.?
CHP grubu adına 2017 faaliyet raporunu değerlendiren Zerrin Eken, ?2017 yılında çok ciddi ve yararlı projeler bitirilmiş, günlük hizmetler eksiksiz ve artan kalite ile yerine getirilmiştir. Bandırma´nın kaynaklarını çok etkin kullanıyoruz. İller Bankasından gelen gelirde yüzde 40?lık azalma devam etmiş, buna karşın Bandırma yaşanabilir bir kent haline getirilmiştir. Personel maaşları ve hizmetler hiç aksatılmadı? diye konuştu.
AKP adına konuşan grup sözcüsü Yılmaz Özdemir, ?4 yıl oldu, her konuşmada Büyükşehir´den bahsedip gelirin azaldığından, hizmet alanının genişlediğinden söz ediliyor. Bu bir bahanedir. Vatandaşlar çözüm üretmenizi bekliyor. Büyükşehir yasası ile kırsaldaki arazileri satıp gelir elde ediliyor. 65 milyonluk su borcu, BASKİ´ye geçti. 4 yıldır hayata geçmeyen Malta Deresi, Cinçukuru projesini dinliyoruz. Kaldı bir yıl. Hobi bahçeleri toplumun tamamına hitap etmedi ve sonuçsuz kaldı. Hem özel, hem de İller Bankası´ndan borçlanma yoluna gittik. Bu borçlar, gelecek yılları da ipotek altına almıştır. Faaliyet raporunda dosyanın ağırlığını göremiyoruz. Bunun dışında 2017 yılımız da boş geçti.?dedi.
MHP´li Harun Algül, ?İmam bildiğini okuyor. Vatandaşa el değen projeler diyoruz. Güneş santrali diyoruz ama yıldız proje değil. Pazaryeri konusunda yapılan eksikler gideriliyor. Burada da sözümüze geldiniz. Çöp konteynerlerini beğenmiyoruz? diye konuştu.
MİRZA ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Eleştirileri, başkan Mirza şöyle yanıtladı:
?Geçtiğimiz günlerde yaptırdığımız ankette birinci sorun trafik çıkarken, ardından otopark ve kazılan yollar geldi. Kazılar için üç ekip görevlendirdik. Şimdi Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi´nin görev alanlarını anlatan broşür bastırıyorum. 2017 yılında İller Bankası´ndan gelen 54 milyonun 32 milyonu bize gelmiş. Bakın bir yılda gelen para. Çarpın 4 ile 65 milyon BASKİ su borcumuzu ödemiş, alamadığımız paraya bakın. 4 yılda 84 milyon lira. Haller, Büyükşehir´e geçti. Biz BASKİ´ye 500 milyonluk mal verdik. Su fiyatlarını artık Büyükşehir belirliyor. Biz bıraktığımızda 3 liraydı, 5´e çıktı, 4 liraya düşürdüler. Buna sevinelim mi? Bütün Büyükşehirlerde tek fiyat var. Tekirdağ yeni kuruldu tek fiyat. BASKİ her yıl 25 milyon su parası topluyor. İlk 6 ay biz topladık. 10,5 milyon para ödedik. Trafik ve ulaşım Büyükşehir´e bağlandı. Terminale ücretsiz giden servisleri Büyükşehir kaldırdı. Tır parkı gelirlerini Büyükşehir Belediyesi alıyor. Halk otobüsü cirosunda kâr payı Büyükşehir´e yatıyor. 4 ana cadde sahil dolgu alanı Büyükşehir´e geçti. Bunların bakımı da Büyükşehir´e geçti. Yol kazılarına izin ve bunların onarılması Büyükşehir´de bu kazı izinleri AYKOME´den alınmaktadır. Bizim kimin, nereyi kazdığından bile haberimiz yoktu, yeni yeni koordinasyon kuruyoruz. Büyükşehir, alacağımız ÇTV gibi paralarımızı yatırmıyor. Bir yılda Büyükşehir´e giden paramız 50 milyon liradır. Seçim öncesi Büyükşehir olunca bütçeler iki kat artacak demişlerdi. Biz bugüne kadar görülmemiş hizmetleri yapıyoruz. Biz Bandırma için çalışıyoruz. Biz Büyükşehir için çalışmıyoruz. Kimse gelip burada Büyükşehir´i savunmasın. Eksilen kaynaklarımızı tamamlamamız gerekir. Sattığımız her şey bu kente hizmet için. Cinçukuru´nu belediyeden kaynak aktarmadan yapmak istiyoruz. Bunun için Bursa Anıtlar Kurulu ile uğraştık, tam uzlaşma noktasına geldik, dosyamız Balıkesir´de açılan kurula gönderildi. Bizi Balıkesir ?0´dan başlattı. Buna başlayacağız. Malta´da DSİ´den izin almadan bir şey yapamazsınız. Biz orada 15 adet vatandaş yeri kamulaştırdık, bir kişi kaldı. Orayı da resen kamulaştıracağız. Projemizi hazırlatıyoruz. Dereyi yukarı alıp köprüler yapacağız. Piknik alanları olacak. Orayı kendi imkânımızla yapacağız. Asıl önemli olan spor salonu ve kapalı yüzme havuzu. Kaynağı da kendimiz bulacağız. Vatandaşlarımız belediyemize çok kolay ulaşabiliyor. 15 günde bir halk günleri düzenliyoruz. Alo moloz hattı kurduk.?
RAPOR KABUL EDİLDİ
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın 2017 yılı çalışma raporu onaylandı. Rapor, AKP ve MHP´nin ?ret? oylarına karşı CHP´lilerin oylarıyla kabul edildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli