Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mirza, üniversite öğrencileriyle buluştu

Mirza, üniversite öğrencileriyle buluştu

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bandırma İİBF Bilim ve Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen bir organizasyonda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bandırma İİBF Bilim ve Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen bir organizasyonda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
Organizasyonda Bandırma Belediyesi'nin son 1 yıllık çalışmalarını öğrencilerle paylaşan Başkan Mirza, toplantının sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.
19 Nisan Pazar günü Saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen bir organizasyonla Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Dursun Mirza, konuşmasına ilk olarak Bandırma'nın sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgiler vererek başladı. Mirza, Bandırma'nın nüfus, sanayi, tarım, kentleşme gibi kriterler baz alındığında ülkemizdeki birçok ilden çok daha büyük olduğunu ve çoktan il olmayı hakkettiğini söyledi.
Büyükşehir Yasasının Bandır-ma'ya yansıyan olumsuzlukları hakkında gençlere bilgi veren Başkan Mirza, gelir bazında öne çıkan Su-Kanalizasyon Müdürlüğü başta olmak üzere bazı müdürlüklerin Büyükşehir Yasasıyla birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlandığını belirterek bu durumun Bandırma Belediyesinin gelirlerinin azalmasında önemli etken olduğunu ifade etti. Yasasın ardından Bandırma Belediyesi'nin yıllık gelirinin 40 milyon lirasının Büyükşehir'e gittiğini sözlerine ekleyen Mirza, bu olumsuzluklara rağmen Bandırma'ya hizmet etmeyi sürdürdüklerinin altını çizdi.
Öğrencilere yerine getirilen kültür, sosyal, park-bahçe ve fen işleri alanında gerçekleşen hizmet ve çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren Başkan Mirza, Kapalı Pazar Yeri inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü ve eski Elektrik Santrali Yeni Kültür Merkezi çalışmalarının da tamamlandığını ve bu yılki festivalde de birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını öğrencilerle paylaştı.
Başkan Mirza, ayrıca İİBF'nin çevre düzenleme çalışmalarına katkı sunduklarını belirterek fakültenin bu yılki bahar şenliğine kadar yeni park projesinin hazır hale geleceğini söyledi. Bandırma İİBF' nin bu yıl 8-9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Bahar Şenliğine de destek verdiklerini belirten Mirza, bu yılki şenliklerde Grup Seksendört'ün Belediye katkılarıyla sahne alacağının müjdesini verdi.
Toplantının sonunda gençlerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya İİBF Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli