Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mirza:?Projelerin yüzde 85´ini yaşama geçirdik?

Mirza:?Projelerin yüzde 85´ini yaşama geçirdik?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret etti. Başkan Mirza´ya meclis üyeleri Erhan Elmastaş, Gökhan Yankol, Sami Türkmen, Cemal Adıgüzel, Şerafettin Engüdar, CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Semiha Aydın eşl

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret etti. Başkan Mirza´ya meclis üyeleri Erhan Elmastaş, Gökhan Yankol, Sami Türkmen, Cemal Adıgüzel, Şerafettin Engüdar, CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Semiha Aydın eşlik etti. Eski Belediye Binası içinde buluna Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret eden Başkan Mirza son olarak BGC´yi ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Aday adaylığı sürecinin başladığını aktaran Mirza, çalışmaları konusunda bilgi verdi. STK ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret ettiklerini belirten Başkan Mirza, ? Benim bir farkım var diğer aday adaylarından. İcraatlarını yapmış bir belediye başkanıyım. STK´ları ziyaret ettiğimizde de onarlın sorularını yanıtlıyoruz. Biz örgütlü toplumdan yanayız. Üreten bir toplum ve bunun da hakça bölüşülmesini istiyoruz. Bandırma´da etkili bir sivil toplum örgütlülüğü ve basın var bununla da gurur duyuyorum. Aday adayı olurken halkın başarılı bulması ve örgütün tekrar istemesi lazım. Ben bilimsel çalışan bir belediye başkanıyım. Anketler yaptırıyorum. Anketlerde yüzde 60 memnun diyorum. Yüzde 85 projelerimizi yaşama geçirdik. Halkan aldığım dönüşlerle de kendimi başarılı buluyorum. Belediye başkanının ideallerini gerçekleştirmek için 5 yıl yeterli değil. Biz yarı bütçe ve yarı yetkilerle çalışıyoruz. Eskiden meclisten geçen plan değişikliklerinin Büyükşehir tarafından da onaylanması gerek. Örneğin tekel binalarına yapacağımız projeler yarım kalıyor. İmar değişikliği büyükşehir tarafından onaylanmıyor. Üstelik belediyenin cebinden para çıkmadan bunu yapacaktık ama onaylanmıyor. Kaynaklarımız da yarıya indi. Büyükşehir olmasa oraya giden 250 milyon lirayı biz kullanacaktık. Tüm bunlara rağmen çok önemli projeleri yaşam geçirdik. Pazaryerimiz gerçek bir yaşam alanı. 22 milyona mal oldu bize. Bugün olsa bu projeyi yapamazdık şuan değeri 60 milyon oldu. Balcı Çamlığını yaşama geçirdik. Parkaları, yürüyüş alanları, güvenliği, kafesi ile çok güzel bir yer oldu. Hobi bahçeleri sanayi toplumlarından bizim için ihtiyaç. Oradan bin kişi yararlanıyor. İnsanlar yolda biz alamadık diye soruyorlar. Güneş Enerji santrali çok güzel bir yatırım oldu. Orası 3-4 yılda kendini telafi ediyor. Bu yatırımları çoğaltmak istiyoruz. Bugün Bandırma´ya yeni bir yüzme havuzu spor salonu kazandırdık. Hafriyatını da çevre düzenlemesini de yaptık. Bu da bizim sayemizde kazanılmış oldu. 120 çocuk oyun parkı yapmışız. Köylere büyük hizmetler yaptık. Bitiremediğimiz 3-4 köyümüz kaldı. Sosyal yardımları çok geliştirdik. 1 yılda 140 akülü sandalye vermişiz. 400 aileye sıcak yemek, 400 aileye erzak yardımı. Çocuklarımıza giysi yardımı yapıyoruz. Kültür sanat etkiliği konusunda çıta çok yükseldi. Festivallerimiz oluyor. Bandırmalılar ünlü isimleri burada izleyebiliyorlar. Kültür sanat etkinliklerini bir yıla yayıyoruz. Yollarımızı biz yapıyoruz, başka kurumlar kazıyor. İnsanlar hala suyun bizde olduğunu düşünüyor. Bunu vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Bandırma Belediyesi örnek gösterilecek bir belediye. Bizim ortalama gelirimiz yıllık satışlarla birlikte ortalama 80 milyon lira. ? dedi.
?BÜYÜKŞEHİR´E AÇTIĞIMIZ HİÇBİR DAVAYI KAYBETMEDİK.?
Bandırma´da yapılan yol ve cadde düzenlemelerine de değinen Başkan Mirza, Bandırma´nın gelecek 5 yılının planlamasının önemli olduğunun altını çizdi. Mirza şunları söyledi; ?Bazı partilerde aday adayı bile çıkamıyor insanlar eğilim yoklaması da olursa bir saçım çalışmasını yapmış oluyoruz. Aday adayı arkadaşlarımız bizim değerlerimiz, bizde yaralanırız onlardan. Önemli olan centilmence propagandanın yapılaması lazım ben şu ana kadar arkadaşlarımdan şikâyetçi değilim. Onlar bana lazım biliyorum ki ben de onlara lazımız. Ben hiç kimseye ne meclis üyeliği ne de başkan yardımcılığı konusunda kimseye söz vermiş değiliz. Değişime de ihtiyaç var. İstediğiniz kadar güzel kadronuz olsun önce seçim kazanmayı hedeflemeniz lazım. Siyaset ciddi bir iş. Ben şu an ki mevcut kadromdan memnunum. Bizim kadromuz gerçekten güzel işler yaptı, biz bunların birçoğunu yaşama geçirdik. Bundan sonra önemli olan Bandırma´nın gelecek 5 yılı. 2 dönem benim için yereli iz bırakan bir başkan olmak istiyorum. Bandırma sıkışmış bir kent, trafik ve otopark sorunları var bunları çözebilmek çok kolay değil. Bu kenti yeni merkezler açarak, yeni yerleşim yerleri açarak yeniden planlamak lazım. Bizim hedefimiz 20 metre yolarlıyla spor ve yeşil alanlarıyla yeni alanlar yaratmak. Dutliman ve Edincik´te yeni yerleşim alanları planlıyoruz. Bu planlamalarda rant hesabı yapılmasın. 2 yeni OSB kurulacak Bandırma´ya bunları planlayabilmek lazım. Biz Bandırma´nın planlı sanayileşmesini ve kentselleşmesini istiyoruz. Livatya Bandırma´nın gelecek projesi. Livatya Bandırma´nın kent parkı. Oraya şimdi arıtma yapılıyor. Büyükşehir´de de iddialıyız. 17 dava kazandık, bugüne kadar Büyükşehir´e açtığımız hiçbir davayı kaybetmedik. Tahminimize göre 1 milyonun üzerinde büyükşehir´den yol tamirat parası alacağımız var. 7,99 su faturaları ile katı atık toplanıyor. Şu an 3,5 lira alacağımız var. Bu bizim paramız ama 7 aydır alamıyoruz. 15 Gün içinde bu paraları ödemezseniz haciz koyduracağız diye yazı yazdık. BASKİ ayda 180 kazı yapıyor. Doğal gaz bütün apartmanlara hat çekiyor. Telekom ve Süper Online ayrı kazıyor. 1000 civarı birikmiş kazı vardı. Mehmet Akif Ersoy Caddesinin tam 3 kez yaptık. Kâşif Acar Caddesinin yapım maliyeti 750 bin lirayı geçti. Adnan Menderes Meydanı´nda büyük önder Atatürk´ün bir heykeli olacak. Kaidenin üzerinde ?Son Kurşun Anıtı´ ve ?Bandırma Vapuru´ olacak.?diye konuştu.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli