Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Misafir İşçi Çocukları´nın eğitimleri sürüyor

Misafir İşçi Çocukları´nın eğitimleri sürüyor

Misafir İşçi Çocukları (MİÇO) Yaz Eğitimleri Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Anadolu Etap işbirliğiyle başarıyla sürüyor.

Misafir İşçi Çocukları (MİÇO) Yaz Eğitimleri Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Anadolu Etap işbirliğiyle başarıyla sürüyor.
Anadolu Etap organizasyonunda Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen eğitimler kapsamında misafir işçi çocuklarına yönelik, eğitimlerini destekleyici okul Ööcesi eğitim, ilkokul destek eğitimi ve ortaokul yaş gruplarında Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi ve Matematik dersleri veriliyor.
Türkiye´nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap Misafir İşçi Çocukları (MİÇO) Projesi ile mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına kesintisiz eğitim desteği için Anadolu Etap´ın Tahirova çiftliğinde kurduğu okulda devam eden kurslarda 6 öğretmen görev yapıyor.
Projenin mevcut durumu hakkında bilgi veren Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Erbay ?Mevsimlik işçi ailelerinin çocuklarının yaz mevsiminde birçok alanda böyle nitelikli eğitim desteği alması onlar ve aileleri açısından büyük önem taşıyor. Bu projeye katılan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını ve proje kapsamındaki eğitim süreçlerini yakından takip ediyoruz.? dedi.
Anadolu Etap ve Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle eğitim verilen 4-15 yaş aralığındaki 95 çocuğun, yıl boyunca yaptıkları çalışmaların Ağustos ayı sonunda Tahirova Çiftliği´nde düzenlenecek etkinlikte sergileyecekleri bildirildi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı