Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Misakça Limanı ?tarama? bekliyor

Misakça Limanı ?tarama? bekliyor

Limanın içi toprak doldu

Bandırmaya bağlı Misakça kırsal mahallesinin balıkçıları, liman içinin toprakla dolması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyorlar. Poyrazın sürüklediği sedimentlerin balıkçı barınağının içine yığılması sonucunda birçok tekne toprağın içinde kaldı.
Muhtar Refik Öztürk ve balıkçılar, yetkililerden bir an önce liman ağzında toprak taraması yapılmasını isterken, ?En son tarama 2002 yılında yapılmıştı. Liman ağzı iyice doldu. Tüm mahalle, geçiminin büyük bölümünü balıkçılıktan sağlıyor. Bu taramanın bir an önce yapılarak limanımızın temizlenmesini istiyoruz? dediler.
Mahalleyi ziyaret ederek balıkçı barınağının durumunu yerinde gören Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, şunları söyledi:
?Tabii, balıkçıların bu sorununun çözümü için acilen tarama yapılabilir. Ancak tarama pahalı bir işlem olup geçici bir çözüm. Poyraza açık olması nedeniyle liman içi yine birkaç yıl içinde dolar. Bu limanın yanlış yere yapıldığını düşünüyorum. Bence bu limanın yeri değişmeli ve daha korunaklı bir bölgeye yeniden yapılmalı.?
Bu arada, Misakça limanında tarama yapılması için S.S. Balıkesir Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kenan Çınar´ın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapılar Genel Müdürlüğü, İstanbul Deniz Dibi Tarama Başmüdürlüğüne yazılı başvuru yaptığı öğrenildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu