Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Misakça’lı balıkçılar: “Körfeze gırgırlar girmemeli, trol önlenmeli”

Misakça’lı balıkçılar: “Körfeze gırgırlar girmemeli, trol önlenmeli”

Misakça Mahallesi balıkçıları, son dönemlerde körfezde çıkan balıklardan memnun olduklarını açıkladılar.

Misakça Mahallesi balıkçıları, son dönemlerde körfezde çıkan balıklardan memnun olduklarını açıkladılar. Bandırma’ya bağlı Misakça Mahallesi’nin balıkçıları Hüseyin Şentürk, Gürol Kartal, Ertuğrul Özkeskin, Hüseyin Gülen ve Hüseyin Gençtürk, şunları söylediler:
“Son dönemlerde yakaladığımız balıklar tür ve sayı olarak arttı. Halen mezgit, bako, dil balığı, hamsi ve kefal yakalıyoruz. Bu balıkları Bandırma Balıkhanesi’ne satıyoruz. En büyük sıkıntımız yasak olduğu halde halen trol avcılığının sürmesidir. Sahil Güvenlik, daha sıkı denetimler yapmalı. Bu arada gırgırlar, körfeze girmemeli. Balık takımları azaltılmalı. Gırgırlarda radar uygulamasına son verilmeli. Midye çiftlikleri, balıkların üreme alanlarına kurulmamalı. Ancak bu önlemler alınırsa sürdürülebilir balıkçılıktan söz edebiliriz.”
Misakça’daki balıkçı barınağının en kısa sürede derinleştirmesi gerektiğine dikkati çeken balıkçılar, “Fırtınalı günlerde, zarar görmemeleri için teknelerimizin başında bulunup, kontrol altına almaya çalışıyoruz” dediler.
Misakça’da 15 dolayında balıkçı teknesi bulunuyor.
ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı