Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mısır alımları sürüyor

Mısır alımları sürüyor

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Bandırma Şube Müdürlüğü, 2015 yılı mısır alım kampanyasını sürdürüyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Bandırma Şube Müdürlüğü, 2015 yılı mısır alım kampanyasını sürdürüyor. Şube Müdürü İbrahim Ağmil, mısır alım kampanyasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
?Öncelikle 2015 yılı mısır alım kampanyasının tüm üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. TMO Bandırma Şube Müdürlüğü olarak, mısır üreticilerinin mağduriyet yaşamaması için hinterlandımızda bulunan mısır alımlarını çift vardiyalı gerçekleştiriyoruz. Alım noktamız, kurutma tesislerinin yer aldığı Karacabey tesislerimizdir. 2.11.2015 tarihinden itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi´ne(ÇKS) kayıtlı üreticilerin belgelerindeki üretim miktarı üzerinden randevulu olarak yaptığımız alımları sürdürüyoruz. Ofisimize ürün teslim edecek üreticilerin, alım noktasında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için ÇKS bilgilerini ilgili kurumdan güncelleyerek, önceden mutlaka randevu alıp, ürünlerini randevu gününde teslim etmeleri gerekir.?
Mısır alım kampanyasında müdahale alım fiyatının ton başına % 14 rutubet için 725.00 TL olarak belirlenip, rutubet oranı % 28´e dek bulunan ürünlerin alıma tabi tutulduğunu belirten Ağmil, şöyle konuştu:
?Hinterlandımızın Karacabey ve Mustafa Kemalpaşa ilçelerinde, 2015-2016 tarım yılında 150.000 dekar alanda mısır ekilmiş olup, 180.000 tonluk üretim öngörülmektedir. Üreticilerimiz, ofisimizin, piyasaya zamanında müdahale etmesini memnuniyetle karşıladıklarını, bu müdahaleye paralel olarak şekilde emeklerinin karşılığını aldıklarını belirtiyorlar. Bu alım döneminde yaklaşık 10.000 ton mısır alımı bekliyoruz. Hâlen, piyasa fiyatları bir miktar TMO´nun fiyatının altında seyrediyor. Ancak önümüzdeki günlerde piyasa fiyatlarının, TMO´nun alım fiyatının üzerine çıkmasını ve piyasanın düzene girmesini bekliyoruz. Üreticilerimizin, cari gün itibariyle Aralık ayına ait randevuları dolduğundan, mısır alımlarının 2016 yılının Ocak ayında da süreceğini tahmin ediyoruz.?
YAĞIŞTAN MEMNUNUZ
TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, üreticilerin ekim dönemi olan şu günlerdeki yağmurların yararlı olduğuna işaret ederken, şu değerlendirmede bulundu:
?Üreticilerimiz, ofisimizin varlığından güç alarak üretimlerini sürdürsünler. Ülkemiz, ancak üreterek daha güçlü olacaktır. Kurumumuz adına asıl hedef, piyasaların regüle edilerek, üreticilerimizin mağdur olmaması ve denge fiyatlarının yakalanarak, ekonomimize katkı sağlanmasıdır. TMO olarak, çok emek harcayarak üretim yapıp, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan çiftçilerimizi yanındayız. Mısır hasat sezonunun, üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Mısır alımları sürüyor
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli