Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mobese ihalesi iptal

Mobese ihalesi iptal

hizmetlerinin verimliliğini arttırmayı, güvenlik tehditlerini algılamayı teknolojik imkanlarla sağlayan MOBESE İlçe Güvenlik Sistemi ihalesi iptal edildi.

Erdek Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği`nden edinilen bilgiye göre,  Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği`nin 18. maddesi gereği açık ihale usulü ile 23 Kasım 2010 Salı günü saat 11:00`de başlayacağı ilan edilen Erdek İlçesi Mobese yapım ve kurulumu (malzemeler ve ekipmanlar dahil) yapım işi ihalesi, ihaleye katılımcı olmaması nedeniyle yapılamadı.
İhalenin yenilenmesi için hazırlıklara yeniden başlandığı öğrenilirken, yeni şartname hazırlanacağı ve`MOBESE` Kent Güvenlik Sistemi ihalesinin yapılacağı kaydedildi. İlk ihale ilanında olduğu gibi, ikinci ihale ilanının da Erdek Kaymakamlığı`nın www.erdek.gov.tr adresinde yayınlanacağına işaret edildi.
MOBESE`NİN UNSURLARI - `MOBESE` olarak bilinen `Kent Güvenlik Yönetim Sistemi` ile başkentte güvenlik hizmetlerinin verimliliğinin artırılması, güvenlik tehditlerinin algılanması amaçlanıyor. Sistem, il genelindeki olayların aydınlatılmasına, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesine, trafik düzenlemesinde teknolojik imkanların kullanılmasına imkan sağlıyor. Sistem `görüntüleme`, `çağrı yönetim` ve `mobil uygulamalar` olmak üzere 3 ana unsurdan oluşuyor. `Görüntüleme Sistemi` kameralardan elde edilen görüntülerin delil niteliğinde saklanması, izlenmesi ve otomatik olarak üretilen alarmların kayıt edilmesini sağlayan donanım ve yazılımlar bütününden oluşuyor. `Çağrı Yönetim Sistemi`, çeşitli kaynaklardan gelen bilgiler ışığında güvenlik kuvvetlerinin olay yerine sevk ve idaresini düzenleyen süreçte personelin ve uygulamayı kullanan diğer kurum kullanıcılarının birbirleri ile etkileşimini sağlıyor. `Mobil Uygulamalar Sistemi` ise güvenlik güçlerinin zaman kaybetmeden olay, şahıs ve araç ön bilgilerine ulaşmalarına, yapılan işlemlerden döküm, grafik ve harita üretilmesine imkan veriyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli