Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mobil Toprak Analiz Cihazı üreticinin rehberi olacak

Mobil Toprak Analiz Cihazı üreticinin rehberi olacak

Mobil Toprak Analiz Cihazı üreticiye ücretsiz olarak hizmet verecek

Başkan Yücel Yılmaz’ın geride bıraktığımız Kasım ayında tanıtımını gerçekleştirdiği Mobil Toprak Analiz Cihazı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Ticaret Borsası arasında imzalanan protokol kapsamında üreticiye ücretsiz olarak hizmet verecek. 25 dakikada toprağı analiz eden cihaz, üreticinin rehberi olacak.

Verimli ovalarıyla Türkiye’de tarımın başkenti konumunda bulunan Balıkesir’de; üretimin daha verimli hale getirilmesi ve üreticinin daha az maliyetle daha çok kazanmasının sağlanması amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Ticaret Borsası arasında il genelindeki üreticilerin topraklarının ücretsiz olarak analiz edilmesi kapsamında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin’in imzaladığı protokol sayesinde Büyükşehir Belediyesi’nin geride bıraktığımız Kasım ayında tanıtımını yaptığı Mobil Toprak Analiz Cihazı, 20 ilçede faaliyet gösterecek.

25 DAKİKADA TOPRAĞI ANALİZ EDECEK

25 dakikada toprağın analizini çıkararak toprak hakkındaki tüm bilgiyi veren cihaz sayesinde; birim alandan daha yüksek verim ve kaliteli ürün alınacak, toprakta bulunan bitki besin elementlerinin yeterli olup, olmadığının tespiti yapılacak ve toprağa gerekli gübre takviyesinin verilmesiyle verimde ciddi oranlarda artış sağlanacak.

GEREKSİZ GÜBRE KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Ayrıca Mobil Toprak Analiz Cihazı ile tahlil yapılmadan toprağa verilen gübrenin, verimi ve kaliteyi artırmak yerine, bitkiye ve toprağa zarar vermesi ile gereksiz yere harcanan gübrenin maddi olarak kayıplara yol açmasının da önüne geçilecek. Hem maddi olarak hem de verim olarak büyük fayda sağlayacak cihazı kullanmak isteyen çiftçiler, 444 40 10 numaralı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak talepte bulunabilecek.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı