Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mor soğan, Hürriyet´te

Mor soğan, Hürriyet´te

Hürriyet Gazetesi, 6 Eylül 2020 tarihli sayısında Balıkesir´in kadın girişimcilerine yer verdi.

Hürriyet Gazetesi, 6 Eylül 2020 tarihli sayısında Balıkesir´in kadın girişimcilerine yer verdi.
Sayfada, Kapıdağ´da üretilen ?mor soğan? da yer aldı.
Erdek Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı mimar Özlem Sarı´nın organizasyonunda yaşama geçirilen ?Bereketli Eller Kooperatifi? Başkanı Aylin Tetik´in de ?mor soğan(balık soğanı)? ile ilgili şu açıklamasına yer verildi:
?Erdek´te yaşıyorum. 9 kadın bir kooperatif kurduk. Önce el emeklerini çeşitli fuarlara katılarak değerlendirmek istedik. Bu arada Odamız da, Kapıdağ mor soğanı, bir başka deyişle kırmızı soğan için ?coğrafi işaret´ aldı. Biz de bunu marketlere satmaya başladık. Geçen yıl, Türkiye geneline 300 ton soğan sattık. Önümüzdeki yıl ise bin ton satmak istiyoruz.?
BUKET BOYACI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Balıkesir Kadın Girişimcileri arasında yer alan, aynı zamanda Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Buket Boyacı da, Hürriyet´te yer alan açıklamasında, ?Aile şirketimiz var. Ben, 9-10 yaşlarındayken şirket kuruldu. Eğitim hayatım da buna göre şekillendi. 2000 yılında da babamı kaybedince, amcam, annem, kuzenlerim şirketi devraldık. Yem katkı maddesi üretiyoruz. Fabrikamızda 37 kişi çalışıyor? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: soğan Hürriyet
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli