Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Motosiklet denetimlerinde yeni uygulama

Motosiklet denetimlerinde yeni uygulama

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü´nün sıkı motosiklet denetimleri vatandaşları memnun ediyor.

 

Erdek İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, bugünlerde, motosiklet sayının arttığını ifade ederek, denetimlerin son bir haftadır, ilçenin çeşitli yerlerinde sabah erken saatlerinde başlayıp gece saatlerine kadar sürdüğünü belirtti.
Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ruhsatsız, plakasız veya plakası okunmayan motosikletleri topluyor.
Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir polis ekibi, sokak sokak, cadde cadde dolaşarak, parkta, bahçede, kaldırımda, gördükleri her motosikleti kontrol ediyor.
Plakası olmayan motosikletler hazırda bekletilen çekiciye yükleniyor ve otoparka çekiliyor, sahipleri tarafından ruhsat çıkarılması ve plakalarının alınmasından sonra teslim ediliyor.
İlçede kontrollerin artırılması halkın memnun ederken, son yapılan kontrollerde 35 tescilsiz motosiklet toplatılarak bağlandı. Ayrıca, 6 Eylül´den bugüne alkollü araç kullanmak, ehliyetsiz, tescilsiz motosiklet, kask kullanmama gibi suçlardan 69 motorlu taşıt sahibine 21 bin lira para cezası uygulandı.. Erdek Emniyet Müdürlüğü´nce yapılan açıklamada plakasız motosiklet kullanımının arttığı vurgulanırken, ?İlçemizde plakasız motosiklet kullanımı son zamanlarda çok arttı. Bu plakasız motosikletler kazaya karışıp kaçabiliyor ya da bir hırsızlık suçunda kullanılabiliyor. Bu nedenle bu sürücüleri tespit edemiyoruz. Plakası olmayan motosiklet sürücüleri hem devlete vergi vermeyerek devletimizi zarara uğratıyor, hem de evrakları tam bilinçli motosiklet sürücülerine haksızlık yapmış oluyorlar.´ denilerek, denetimlerin süreceği bildirildi.
Haber : Tuncay Ertan

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false