Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Motosikletçiler federasyonlaşıyor

Motosikletçiler federasyonlaşıyor

Türkiye Motosiklet Platformu, federasyon çatısı altında birleşme kararı aldı.

Türkiye Motosiklet Platformu, federasyon çatısı altında birleşme kararı aldı.
Türkiye Motosiklet Platformu, Kuşadası`nda gerçekleştirdiği 2. Olağan Genel Kurulu`nda önemli kararlar aldı. Bu kararlardan en önemlisi ise, üst kuruldan gelen federasyon olma tavsiye kararını, genel kurul üyelerinin oybirliği ile kabul etmesi oldu.
 Türkiye`nin çeşitli illerinden gelerek Kuşadası`nda toplanan motosiklet derneklerinin, kulüplerinin veya gruplarının başkanları Türkiye Motosiklet Platformu çatısı altında 2. Olağan Genel Kurulu`nu gerçekleştirdi. İlk toplantısını 15 kişi ile yapan TMP yönetimi 6 aylık yoğun çalışmalar sonucu katılımcı sayısını 2 katına çıkararak da önemli bir başarı elde etti.
Üst Kurul Başkanı Fevzi Nafiz Elifoğlu`nun açış konuşmasıyla başlayan toplantıda öncelikle, vatan uğruna çarpışan şehitlerimiz ve gazilerimiz ile motosiklet camiasında kaybettiğimiz canlar adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 
Elifoğlu, sonrasında şöyle konuştu: "Bizler motosikleti kendimize yaşam şekli olarak seçmiş kişileriz. Buradaki herkes motosikleti hayatının her alanında rahatlıkla kullanabiliyorken, Türk halkının ve devletinin motosiklete karşı olan ilgisizliğini üzüntüyle karşılıyoruz. Tüm dünyanın gözdesi olan Türk sporcumuzun başarıyla yarıştığı uluslararası bir motosiklet organizasyonunda yarış kendi ülkemizde olmasına rağmen tribünleri dolduramıyoruz. Her ne kadar alttan yetenekli sporcuların geliyor olduğunu yeni yeni görüyor gibiysek de, şu tarihe kadar değerli kardeşimiz Kenan Sofuoğlu haricinde önemli bir başarı elde edebilen sporcumuz maalesef yok. İşte bu noktada bu sorunları biz kendimize dert edindik ve Türkiye Motosiklet Platformu olarak yola çıktık. Bugün ise, bir önceki toplantımızdaki katılımın iki katına ulaşmış olmamız mutluluk verici. Umarız ki bu ilgi, alaka büyüyerek tüm Türkiye`ye yayılacak ve motosiklet adına sağlıklı  bir bilinci Türk halkına kazandıracağız. Çünkü bizim tek ilgi noktamız; bir eğlence aracı olarak, bir iş aracı olarak, bir spor aracı olarak hayatın her noktasında motosiklet olacaktır."
Elifoğlu`ndan sonra söz alan Üst Kurul üyesi Ersal Oğuzalp Karatay ise toplantının en önemli açıklamasını yaparak TMP`nin federasyonlaşması gerektiği tavsiye kararını, genel kurul üyelerine sundu. Motosiklet camiasının maalesef yıllardır hak ettiği seviyelere ulaşamadığını söyleyen Karatay sözlerine şöyle devam etti: "Bizler TMP adıyla bu oluşumun ilk tohumlarını atarken, sektördeki sorunlara odaklandık ve bu sorunlara çözüm olacağımız iddiasıyla yola çıktık. İddiamız hala devam etmekle birlikte hiçbir şekilde Türkiye Motosiklet Federasyonu ile ters düşmeyeceğimiz, tek menfaatimizin motosiklet camiası olacağı prensip kararını almıştık. Fakat geldiğimiz noktada TMF`nin iyi yönetilememesi ve ilgi noktalarının motosiklet camiasının dışına taşması sonucu federasyon olma tavsiye kararımızı üyelerimizin takdirine sunuyoruz. Aslında an itibariyle organizasyonumuza federasyon olarak devam etmek için başvuruda bulunabiliriz, resmi olarak yeterliliğimiz var ama biz bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Bununla ilgili her türlü yapılanmamızı eksiksiz bir şekilde oturtup camiayı kucaklayan ve sadece ona hizmet eden bir yapı olacağız."
 Üyelerce de kabul gören bu açıklama genel kurul oylamasında oybirliğiyle kabul edilerek resmileşmiş oldu. Bundan sonra TMP yönetimi federasyon olma adına gerekli araştırmaları yapıp ilgili yapılanma modelini hayata geçirecektir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli