Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Motosikletçilere İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi

Motosikletçilere İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi

10Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları ve Spor Kulübü Derneği, OMM İşbirliği ile dernek üyelerine 2 gün süren İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi almalarını sağladı.

10Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları ve Spor Kulübü Derneği, OMM İşbirliği ile dernek üyelerine 2 gün süren İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi almalarını sağladı.
One More Mile (OMM) uzman öğreticileri Alp Altan Uğur ve Murat Ozan yönetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde, ilk gün teorik, ikinci gün ise uygulamalı eğitim verildi.
10Riders Dernek Evinde gerçekleştirilen eğitimin ilk etabında motosiklet tutkunları İyi Sürüş İçin Zihinsel Hazırlık, Pasif Güvenlik, Planlama, TATKU, Görüş, Yol Tutuşu, Viraj Alma, Frenleme, Sollama, Şehir Sürüşü hakkında teorik bilgileri aldılar. Eğitimin ikinci etabında trafiğe kapalı alanda günlük ve haftalık motor kontrolü, yavaş sürüş teknikleri, yönlendirme ve engelden kaçış, frenleme ve viraj alma konularını içeren uygulamalı güvenli sürüş eğitimine tabi tutuldular.
2 günlük bu özel eğitimin sonunda başarılı olan 10Riders üyeleri, dernek evinde düzenlenen törenle sertifikalarını OMM eğitmenlerinin elinden aldı.
10Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları Spor Kulübü Derneği ve MKSF Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu Başkanı Özgür Candar "Motosiklet kullanmak bir yaşam biçimidir. Bizler kaportası olan bir aracın içerisinde değiliz. Dolayısı ile oluşabilecek her problem birebir vücudumuzun maruz kalabileceği problemler oluyor. Motosikletler, ülkemizde diğer sürücülerden yeteri kadar saygı görmüyor ve hala araç statüsünde değerlendirilmiyor. Bunun da bilincinde olarak tüm üyelerimizin ileri ve güvenli sürüş kabiliyetine sahip motosiklet kullanıcıları olabilmeleri için dernek olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye´de motosiklet kullanıcılarının eğitimi için başarılı çalışmalar yapan, bu işin gönüllü emekçilerinden oluşan OMM işbirliği ile ileri ve güvenli sürüş eğitimlerini Balıkesir´e getiriyoruz. Dernek üyelerimizin neredeyse hepsi bu eğitimleri almış ve uygulamaya koyabilmiş sürücülerden oluşuyor. Yeni üyelerimizin de hemen, hayat kurtaran bu eğitimleri almalarını sağlıyoruz." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli