Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mucit öğretmenden ?Sıfır Atık? konulu seminer

Mucit öğretmenden ?Sıfır Atık? konulu seminer

Emekli İngilizce Öğretmeni Alaaddin Babuçcu tarafından, ?Sıfır Atık? konulu seminer verildi.

Erdek´te ?Sıfır Atık? projesi ile devam eden etkinlikler kapsamında Emekli İngilizce Öğretmeni Alaaddin Babuçcu tarafından, Erdek Milli Eğitim Konferans Salonu´nda verilen seminere Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık eşi Zeynep Çalık ile birlikte katıldı.
Müzik öğretmeni Ceylan Akkaya ve korosunun verdiği müzik dinletisi ile başlayan seminer, Emekli Öğretmen Alaattin Babuccu, ?Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesi?ne destek olmak üzere 2-3 Mayıs tarihlerinde Erdek Milli Eğitim Konferans Salonu´nda, Lise ve Ortaokul öğrencilerine slayt eşliğinde atıkların geri dönüşümüyle ilgili sunum yaptı.

Seminerin başında, Atatürk´ün 1923 yılında Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu öğrencilerle paylaşan mucit öğretmen Babuçcu, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk´ü saygı ve rahmetle andığını belirterek, en büyük geri dönüşümü Mustafa Kemal Atatürk´ün yaptığını öğrencilerle paylaştı.
Daha sonra bazı eski eşya parçalarını kullanarak, geri dönüşüm projesi kapsamında dikiş makinesinden yaptığı freze makinesini tanıtan Babuçcu, tecrübelerini ve atık dönüştürme konusunda ki bilgi ve becerilerini öğrencilerle paylaşmaya devam etti.
Seminerin sona ermesinin ardından Kaymakam Ekrem Çalık yaptığı konuşmada, ?Projemiz amacına uygun ve çok verimli bir şekilde devam etmekte. Çocuklarımıza da ?Sıfır Atık? bilincinin kazandırılması anlamında verimli bir seminer oldu. Emekli öğretmenimiz Alaaddin Bey ve Müzik Öğretmenimiz Ceylan Hanım´a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli