Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nde seçim heyecanı

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nde seçim heyecanı

Marmarabirlik´e bağlı S.S. 150 sayılı Mudanya Zeytin Tarım ve Satış Kooperatifi olağan genel kurulunda mevcut başkan Ali Yıldız, 2 liste ile gidilen seçimde rakibine tarihi fark attı.

Marmarabirlik´e bağlı S.S. 150 sayılı Mudanya Zeytin Tarım ve Satış Kooperatifi olağan genel kurulunda mevcut başkan Ali Yıldız, 2 liste ile gidilen seçimde rakibine tarihi fark attı. Yıldız, kullanılan 1875 oyun 1585 alarak 4 yıllığına tekrar seçildi.
Marmarabirlik S.S. 150 sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Olağan Genel Kurulu´nda 7 yıldır başkanlık görevini yürüten Ali Yıldız ve ekibi yeniden seçilip güven tazeledi.
Mudanya Kapalı Cuma Pazarı´nda gerçekleşen kongreye, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilçe siyasi parti başkan ve temsilcileri ile üretici ortakları katıldı.
6 Bin 688 kayıtlı ortağı bulunan Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Olağan Genel Kurulu´nda oy kullanma hakkı bulunan 4546 ortağın 1875´i katıldı.
Genel Kurul´da ortaklara hitaben bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Ali Yıldız "Biz genel kurul öncesi son 4 yılın sonunda yaptığımız icraatları, aynı zamanda seçilmemiz durumunda neler yapacağımızı merkez ve kırsal mahalle ziyaretlerinde ortaklarımıza anlattık. Ne kadar acıdır ki diğer aday; ne ortaklar adına, ne de Mudanya Kooperatifi adına hiçbir projeden bahsetmemiştir. Buradan ortaklarımıza sesleniyorum. Seçimler demokratik bir yarıştır. Ama seçim dönemlerinde yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin konuşulması gerekir. Bu konuların ortaklarımız tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Marmarabirlik gücünü istikrardan alıyor, bu gücün merkezi de ortaklarımızdır. Geçmiş dönemlerde 5-6 listenin yarıştığı genel kurullardan 2 listenin yarıştığı genel kurula gelindi. Bu da ekibimizin ortaya koyduğu çalışmaların, Marmarabirlik faaliyetleri ve uygulamalarının ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır. Gözünüz, gönlünüz arkada kalmasın bu emanet 4 yıl daha emin ellerde. Kooperatifinize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ederiz sağ olun var olun.? dedi.
2 adaylı seçimde mavi pusula ile yarışan Ali Yıldız, oyların % 85´ini alarak rakibine büyük fark attı.
Kullanılan 1875 oyun 1585´ini alan Ali Yıldız, 4 yıllığına tekrar başkanlık görevine getirildi. Ortaklar, Birlik Temsilcileri seçimi için de ayrı oy kullanırken, bu seçimde de mavi liste 1585 oy alarak önde çıktı.
Genel kurul sonrası kongreye katılanlara seslenen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bugünkü kongrede seçim sonucunu belirleyen tüm ortaklara teşekkür etti.
Ali Yıldız ve ekibini kutlayan Asa, seçimin Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile Marmarabirlik ailesine hayırlı olması temennisinde bulundu.
Başkan Ali Yıldız´ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hasan Ferik, Tacettin Tarman, Bahri Bayrak, Cüneyt Soylu, Savaş Hüseyin Taştan.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli