Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Müftü Eser´den Miraç Kandili mesajı

Müftü Eser´den Miraç Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Adem Eser, Miraç Gecemiz Mübarek olsun diyerek bir mesaj yayımladı.

Erdek Müftüsü Adem Eser, Miraç Gecemiz Mübarek olsun diyerek bir mesaj yayımladı.
Müftü Eser, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren virüs tehdidi bitene kadar camilerde cemaat ile namaz kılınmasına ara verildiğini belirttiği mesajında, Sevgili Peygamberimizin ?Bir yerde veba olduğunu duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba çıkarsa da oradan ayrılmayın? sözlerine yer verdi.
Peygamber efendimizin bu tavsiyesiyle İslam Dininin sağlığa ne kadar önem verdiğinin anlaşıldığına vurgu yapan Müftü Eser, ?Devletin aldığı önlemlere en azami seviyede uymak ve sağlık görevlilerin tavsiyelerini dinleyerek hem kendi sağlığımızı hem de toplumumuzu bu hastalıktan uzak tutmaktır. 

Yani istemeden de olsa birinin bu hastalık sebebiyle ölümüne sebep olursak dinen bir cinayet işlemiş gibi vebaline sebebiyet vermiş oluruz.? dedi.
Devlet görevlilerinin ?Tamam hastalık sebebiyle bir tehlike kalmamıştır? şeklinde yapacakları açıklamaya kadar, Kandil geceleri, Cuma namazları ve vakit namazları dahil tüm ibadetlerin evlerimizde kılınmasına özen gösterilmesini isteyen Müftü Eser, ?21 Mart 2020 Cumartesi günü akşamı mübarek Miraç Gecesidir. Kur´an-ı Kerim´de İsra Suresi´nin ilk ayetinde şöyle anlatılıyor: ?Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm´dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ´ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir. Bu vesile ile Mübarek Miraç Kandilinizi en ulvi duygularla tebrik eder, bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz konusunda Yüce Allah´tan niyaz ederim. Ayrıca Miraç Kandili´nin en iyi şekilde idrak edilmesi, tüm İslam Alemine ve güzel ilçemize hayırlar getirmesini diliyor, Yüce Allah´tan bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyor ve saygılar sunuyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli