Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Müftü Gevher, basınla buluştu

Müftü Gevher, basınla buluştu

?Din konusunda halkımızı doğru bilgilendirmek zorundayız?

Bandırma Müftülüğüne Ankara Çankaya´dan yeni atanan Hamdi Gevher, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerle kahvaltıda buluşan Gevher, Bandırma´da 200 kişinin üzerinde gönüllü bir din personeliyle görev yaptıklarını vurgularken, şunları söyledi:
?Bir toplumun huzuru, başarılı olması ve mutluluğu için iki kurumun üzerine düşen görevleri çok iyi yerine getirmesi gerekir. Bu kurumlar Milli Eğitim ve Diyanet´tir. Diyanet kurumunda memur zihniyetiyle çalışmak olmaz. Mutlaka gönüllü hizmet gerekir. Bizlerin görevi öncelikle iyi insanlar yetiştirmektir. Bu nedenle görevimiz yalnız cami içiyle sınırlı değildir. Sahaya inerek topluma doğru bilgileri vermek, dinin art niyetli kişilerin istismarından çıkarmaktır. Çünkü biz sahayı boş bırakırsak, birileri bu sahayı doldurarak insanların dini duygularını istismar ediyorlar. İşte bu yüzden ülkemiz, yakın tarihte büyük bir badire atlattı. FETÖ belasını yaşadık. Onların yurt içinde ve yurt dışında açtığı okullara bilmeden destek vererek, din adına aldatıldık. 17 Aralık´taki girişimin ardından 15 Temmuz´da hain girişimle karşılaştık. Bu nedenle din konusunda da halkımızı doğru bilgilendirmek zorundayız. Bilgi toplumu oluşturmalıyız. Çünkü cahil insanı aldatmak kolaydır.?
Bandırma´da, 12 bin öğrencisi bulunan bir üniversitenin bulunmasının önemine de işaret eden Gevher, ?Bu üniversitemizin, önümüzdeki dönemde, 500´ü aşkın yabancı uyruklu öğrenciyi bünyesine alacağını öğrendik. Üniversitemizde okuyan öğrencilerimize burs vermek ve kalacakları yer ihtiyacını karşılamamız gerekiyor? dedi.
Müftü Hamdi Gevher, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili düşüncelerini açıklarken, ?Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için vekaletle kurban kesim programı düzenliyoruz. Vakfımıza emanet ettiğiniz kurbanları İslami usullere uygun şekilde keserek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman´ın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Böylece yurt içinde ve dışında dünyanın 145 ülkesine ulaşıyoruz. Bu yıl, vekaletle 500´e yakın kurban kesimini hedefliyoruz? diye konuştu. Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli