Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Müftü Vekili Çetin Erdek halkının kandilini kutladı

Müftü Vekili Çetin Erdek halkının kandilini kutladı

Erdek Müftüsü Hilmi Çetin, 27 Mart Cumartesi gecesi idrak edeceğimiz Berat Kandili öncesi bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin Berat Kandili´ni kutladı.

Erdek Müftüsü Hilmi Çetin, 27 Mart Cumartesi gecesi idrak edeceğimiz Berat Kandili öncesi bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin Berat Kandili´ni kutladı.
Müftü Vekili Çetin, 27 Mart Cumartesi gecesi idrak edeceğimiz Berat Kandili öncesi bir mesaj yayınladı. Müftü Yılmaz, yayınladığı mesajda, ?Kameri aylardan Şaban ayının 15.gecesi Berat gecesidir. ?Berat´, borçtan, suçtan, cezadan ve hastalıktan kurtulmak demektir. Berat gecesinin bizce özelliği günahlardan kurtulma gecesidir. Bu geceye mağfiret gecesi de denmiştir.. Çünkü Peygamberimiz (sav) bu gece Cenab-ı Hakk´ın pek çok kimseyi affedeceğini bildirmiştir. Bu gecenin gündüzünde meydana gelen önemli bir olay daha vardır. Kıblenin Mescid-i Aksa´dan Kabe´ye değişmesi olayı da bu gecenin gündüzünde olmuştur. Bu gece nice dini, ahlaki güzelliklerin yaşandığı rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan ayına adım adım yaklaştığımızı müjdeler. Hep beraber yine bir berat kandiline ulaştırdığı için Rabbimize şükrediyoruz. Rabbimizin rahmetinin üzerimize yağdığını umduğumuz bu gecede ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize ve tüm insanlığa karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlayalım. Rabbimize verdiğimiz sözü hatırlayalım. Bir Müslüman olarak hayatımıza geçirmemiz gereken ahlaki kuralları hatırlayalım. Kendimizi, kulluğumuzu ne kadar uyguluyoruz, İslam´ı ne kadar biliyoruz ve ne kadar yaşıyoruz, diye sorgulayalım. 

Bizim için örnek olan Peygamberimizi ne kadar biliyoruz ve rehber olarak alıyoruz, bunu sorgulayalım. Bu gece bilerek-bilmeyerek işlediğimiz günahlar için Rabbimize tövbe, af dileyelim. Allah Teala ?Rahmetim her şeyi kuşatmıştır´ diyor. Bizler de bu rahmetten isteyelim, yararlanalım. Bu gece gönülden dua edelim. Vatanımız, milletimiz ve bütün Müslümanlar için dua edelim. İslam âleminin halinin düzelmesi için dua edelim. Vefat etmiş olan ve hayattaki anne-babalarımız için dua edelim. Gençlerimizin yanlış yollara düşmemesi için dua edelim. Onların hayırlı bir nesil olmaları için dua edelim. Değerli Müslümanlar, bu gece özel bir ibadet yoktur. Kaza namazlarımızı kılalım, Kur´an okuyalım, tövbe-istiğfar edelim. Bu gece günahlardan kurtulma beratını almaya çalışalım. Bu gece hepimiz için hayırların başlangıcı olsun. Kandili idrak etme maksadıyla her kandil olduğu gibi Piri Reis camimizde akşam namazından sonra başlayıp yatsı sonrasına kadar devam edecek olan bir program yapacağız. Sizleri Allah´ın evlerine, camilerimize davet ediyorum, kandilinizi kutluyorum.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı