Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Müftü Vekili Çetin´den Ramazan Bayramı mesajı

Müftü Vekili Çetin´den Ramazan Bayramı mesajı

Erdek İlçe Müftü Vekili Hilmi Çetin, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Erdek İlçe Müftü Vekili Hilmi Çetin, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Korana virüs salgını nedeniyle, bu sene İslam tarihinin belki de en buruk Ramazan ayının yaşandığına mesajında yer veren İlçe Müftü Vekili Çetin, ?Müslümanlar olarak, camiler cemaatle ibadete kapalı olduğu için camilere hasret bir ramazan ayını geride bıraktık. 

Özellikle camilerimizin şenlendiği teravih namazlarını evlerimizde kıldık. Camilerde okunması gelenek olan mukabelelerimizi evlerimizde okuduk.? dedi.
Çetin, mesajını şöyle sürdürdü: ?Ramazan ayı birlik-beraberlik ayı idi. Fakat kalplerimizi birbirine kaynaştıran iftar sofraları kurulamadı bu yıl. Dost meclislerinden mahrum kaldık. Ancak bütün bunlara rağmen Ramazanın o eşsiz atmosferi bizi sarmaladı. Rahmet yağdı üzerimize. Salgın hastalığın kontrolünde Ramazan ayının etkisi oldu büyük ihtimalle. Dileriz Ramazan ayı lehimizde şahit olur, affolunmuş olarak bu aydan ayrılırız. Bu bayram camilerimizde şartlar elvermediği için bayram namazı kılınamayacak. Bunun yerine bayramların sünneti olan tekbirlere kulak vereceğiz. Camilerimize ve Cuma namazına 29 Mayıs Cuma günü kavuşacağız inşallah. Bu konuyla ilgili duyurularımızı gelecek günler içerisinde yapacağız. Ayrıca ziyaretleşmeleri de yapamayacağız bu bayram. Ölmüşlerimize dualarımızı bulunduğumuz yerlerden yapmak durumundayız. Ancak yine de hüznümüzü bir tarafa bırakarak ailemizle bayram sevincini yaşamaya çalışmalıyız. Bu duygularla salgın hastalık sebebiyle vefat eden tüm kardeşlerimize rahmet, hastalara da şifalar diliyorum. Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Sağlık, iman ve huzurla daha nice bayramlara kavuşmayı Yüce Allah´tan niyaz ediyorum.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli