Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Müftü Bardakçıdan Kadir Gecesi mesajı

Müftü Bardakçıdan Kadir Gecesi mesajı

Erdek İlçe Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Bardakçı, Kuran-ı Kerimin indiği gece olan Kadir Gecesinin, bin aydan daha hayırlı olduğunu açıkladı.

Erdek İlçe Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Bardakçı, Kur`an-ı Kerim`in indiği gece olan Kadir Gecesi`nin, bin aydan daha hayırlı olduğunu açıkladı.
Kadir Gecesi`nin ibadetle geçirilmesinin büyük kazanç olduğunu hatırlatan Bardakçı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Mübarek Kadir Gecesi`ne yetişmek, müminler için büyük bir mutluluk olduğu gibi en iyi şekilde değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Kadir Gecesi`ne özel bir ibadet yoktur. Ancak bu geceyi namaz kılmak, Kur`an-ı Kerim okumak, tövbe etmek ve istiğfarda bulunmak suretiyle ihya edilmesi uygun olur. İnsanlara, dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren, beşeriyeti karanlıklardan çıkarıp, aydınlığa kavuşturan kutsal kitabımız Kur`an-ı Kerim, Ramazan Ayında Kadir Gecesi`nde inmiştir. Kur`an-ı Kerim gibi, insanlık için bir hidayet rehberi olan yüce kitabın böyle bir gecede inmesi ona çok büyük bir şeref kazandırmış, kadrini yüceltmiştir. Bütün kardeşlerimizin Kadir Gecesi`ni kutlarım."
Öte yandan, yarın gece kutlayacağımız Kadir Gecesi`nde, İlçemiz Çarşı Camisi`nin, sabaha kadar ibadete açık kalacağı bildirildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı