Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Müftü Tüfekçioğlu’ndan Berat Kandili mesajı

Müftü Tüfekçioğlu’ndan Berat Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Erdek Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Tüfekçioğlu, mesajında Berat Kandili’nin anlam ve önemine değinerek, 17 Mart Perşembe akşamının Berat Kandili olduğunu hatırlattı.                         
Berat Kandili’ni Ramazan ayının müjdecisi olduğuna vurgu yapan Tüfekçioğlu, mesajında şunları kaydetti: “Beraat Kandili;  Üç Aylar mevsiminin 3. Mübarek gecesi olup 11 ayın Sultanı Ramazan ayının müjdecisidir. Allah nasip ederse 15 gün sonra Ramazan ayına kavuşacağız. 17 Mart Perşembe gecesi Beraat gecesidir. Beraat gecesi, Şaban ayının 15. gecesi olup ‘Suç ve günahlardan kurtulup temizlenmeyi, cezadan beraat etmeyi, uzaklaşmayı’  ifade etmektedir. Beraat Gecesi İslami kaynaklarımızda şu isimlerle de anılmaktadır: Şaban’ın ortasındaki gece, rahmet gecesi, mübarek gece, belge gecesi, şefaat gecesi. Beraat gecesinin fazilet ve değeri hakkında Peygamber efendimizin (s.a.v) hadis-i şerifleri bize şöyle ışık tutmaktadır: ‘Şâban'ın 15. gecesi geldiğinde geceyi uyanık ibadetle, gündüzü de oruçlu olarak geçirin.    
O gece güneş battıktan sonra Allah rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir: İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım; Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu, sağlık ve afiyet vereyim. Böylece tan yerinin ağarmasına kadar bu şekilde devam eder.’ ‘Muhakkak ki, Allah Teâlâ Şâban'ın 15. gecesinde dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Benî Kelb Kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca insanları mağfiret eder.’ Şaban ayı, Ramazan ayına hazırlık ayı olması hasebiyle geç kalmadan sağlığımız uygunsa nafile oruç tutarak, başta Beraat gecesi olmak üzere namaz, dua ve istiğfar, rabbimizden helal rızık, sağlık ve afiyet talep ederek, O’na yalvarıp yakararak, kirlenen gönüllerimizi, kararan kalplerimizi ibadet, zikir ve Kur’an tilavetiyle arındırmaya çalışalım. Ayrıca yüce rabbimizin rıza ve hoşnutluğuna sebep olan, fakir, yoksul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım elimizi uzatarak sadakalarımızı artıralım. Erdekli kardeşlerimin Beraat Kandili’ni tebrik eder, ülkemizin ve İslam Aleminin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını, sağlık ve esenlikle Ramazan’a ulaşmamızı rabbimizden niyaz ederim.” 
Haber: Tuncay Ertar

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı