Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Müftü Tüfekçioğlu’nun ‘Kadir Gecesi’ mesajı

Müftü Tüfekçioğlu’nun ‘Kadir Gecesi’ mesajı

Erdek İlçe Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu, ‘Kadir Gecesi’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdek İlçe Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu, ‘Kadir Gecesi’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Erdek Müftüsü Tüfekçioğlu mesajında şöyle dedi: “27 Nisan Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Bizleri böyle kıymetli ve bereketli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize şükrediyor, hemşerilerimin Kadir Gecesini gönülden kutluyorum. Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir.  
Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir. Kadir suresi, bizlere üç temel mesaj ile gelir: Birinci mesaj; surenin ilk ayetinde yer alan ‘Biz onu Kadir Gecesinde indirdik’ hükm-i şerifindedir. Yüce Rabbimiz bu gecenin kutsiyetinin doğrudan Kur’an’a bağlı olduğunu ifade buyurur. Kadir gecesi nasıl Kur’an ile değer bulmuşsa, insan da aynı şekilde Kur’an’a bende olmakla özgürleşir, olgunlaşır, yücelir. Dolayısıyla Kadir gecesinde biz müminlere düşen en büyük vazife, asırlar önce dünya semasına inerek insanlığı aydınlatmaya başlayan Kur’an’ı, kalbimizin semasına yeniden indirmektir. Kadir suresinin ikinci mesajı; surenin 2. ve 3. ayetlerindedir. Rabbimiz önce ‘Bilir misin nedir Kadir Gecesi?’ diye sorar ve cevabını şöyle verir: “Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır” Bin ay, ortalama bir insan ömrü olup 80 yılı aşkın bir süredir. Her sene gelen Kadir gecesi müminlere bir ömür bahşederken, adeta hayat muhasebesi yapmalarını, ömürlerini nasıl ve ne uğurda harcadıklarını fark etmelerini istemektedir. Cenab-ı Hakk’ın eşsiz bir rahmet ve umut kapısı açtığı bu gece, ailemizin, dostlarımızın, mümin kardeşlerimizin ve insanlığın kıymetini bilmeden tükettiğimiz bir ömürden tövbe zamanıdır. Bu gece, kadir ve kıymeti, onur ve değeri başka yerlerde arayarak gafletle geçen, günahla kirlenen yılların affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir. 
Kadir suresinin üçüncü mesajı; son ayetlerinde gizlidir: ‘O gece melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.’ Kur’an’ın nüzulünün hürmetine her sene vahiy meleği Cebrail (as) ve Allah’ın diğer melekleri Kadir gecesinde yeryüzüne misafir olurlar. Selâm ve esenlik getirmek üzere aramıza inen bu kutlu misafirler, fecre kadar dualara, istiğfarlara, zikir ve tilavetlere ortak olurlar. Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, İslâm dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, Ramazan Bayramı’na sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” 
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı