Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Müftü Yalçın: Bayramlar sevinç demektir

Müftü Yalçın: Bayramlar sevinç demektir

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, 15 Ekim Salı günü kutlanmasına başlanacak Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, 15 Ekim Salı günü kutlanmasına başlanacak Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Kurbanlar kesilecek sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Bir avuç dua, bir kucak sevgi, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize diyerek mesajına başlayan Müftü Yalçın, "Bayramlar birbirimizin kalplerini onarma ve birbirimizin kalplerini kazanma günleridir. 
Bizler büyükler olarak küçüklerin kalbini kazanmak için onlara kucak açmak ve küçüklerde bu açılan kucaklara sarılarak bir bütün olursak işte o zaman bayramlar bir anlam ifade eder. Bayram sevinç demektir. Topluca kılınan bayram namazları, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah`ın mümin kullarına birer ziyafet günleridir." dedi.
Bu vesile ile tüm vatandaşların Kurban Bayramını en samimi duygularla kutladığını kaydeden Yalçın, bayramın tüm milletimize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz ederim diyerek mesajına son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli