Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Müftü Yalçın, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Müftü Yalçın, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Yıllardan beri 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan fakat bu yıl Kurban Bayramına denk gelmesi sebebiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri bu yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor.
”Cami ve Gençlik’’ konusunu işlevi ve içeriği bakımından ülkemizin gelecek nesillerinin oluşturulmasında çok anlamlı ve manidardır diyerek mesajına başlayan Müftü Yalçın, devamında şu açıklamayı yaptı: 

“Dinimizin en mukaddes müessesi olan Camilerimiz edep, terbiye, sevgi, saygı, hak ve hukuk anlayışının kazandırıldığı ilim, irfan ve bilgi ocaklarıdır. Camilerden aldığımız hikmet ve bilgilerle; hırs, kin, haset, gıybet, iftira gibi her türlü kötü duygu ve düşüncelerden arınmayı, haram ve günahlardan uzak kalmayı öğrenir ve dünya amacımızı yerine getirmeye gayret ederiz. Camilerimiz, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde devamlılığı olan ve çevresini aydınlatan kandillerdir. Her vasıftan ve görüşten insanımızın ayrım yapmadan akam mevki sıralaması yapılmadan insan değerinin tam olarak hissedildiği aynı safta yan yana, omuz omuza ve diz dize durulan en sosyal alanlardır. Gerek camilerimizde ve Mescitlerimizde görev yapan din görevlilerimizde toplumumuzda öteden beri sözü dinlenir, sevilir, sayılır ve davranışları ile örnek olarak nitelendirilir insanlardır. Yapmış oldukları görev gereği mesai mefhumuna bağlı olmadan, sorumluluğunun bilincinde görevinin başında bulunan din görevlilerimiz en güzel amaca hizmet eden, yolu izlenir insanlardır. Ecdadımız geçmişten günümüze Camilerimizin yapılması ve korunmasına, din görevlilerimizin toplumumuzda örnek bir konumda tutulmasına hassasiyet göstermişler, bizlerde bu hassasiyetimizi devam ettireceğiz. Bu hafta münasebetiyle 17 Ekim Cuma günü (bugün) namazdan önce İlçe Merkez Camisi Hacı Ömer Camiinde hafta münasebetiyle İlçemiz Vaizi Faruk Saldıran bu haftanın ve günün önemini anlatan vaaz konuşması yapacaktır. Ayrıca aynı gün bazı mahalle cami İmam-Hatiplerimizde bu günün önemine binaen kendi görevli oldukları camilerde de konuşmalar yapacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerimle Camiler ve Din görevlileri haftasının hayırlara vesile olmasını diliyor, bu güzel beldemizde daha önce hizmet etmiş ve ahirete göçmüş tüm din görevlilerine Allah’tan rahmet, emekli olanlarına sağlıklı hayırlı uzun ömürler ve halen görev yapan din görevlilerimize bu kutsal ve saygın vazifelerinde başarılı olmalarını en iyi hizmeti icra etmelerini niyaz ediyorum.”



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli