Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Müftü Yalçın halkla buluştu

Müftü Yalçın halkla buluştu

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, haftanın belirli gününde halkla bir araya gelerek düzenlenen dini sohbet programına katılıyor.

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, haftanın belirli gününde halkla bir araya gelerek düzenlenen dini sohbet programına katılıyor.
Erdek İlçe Müftülüğün-ce başlatılan bu uygulama ile yanlış bilinen bir çok konuda vatandaşlar aydınlatılıyor.
Dini sohbet halkla buluşma toplantısının ilki, Erdek Belediyesi Garaj Düğün salonunda düzenlenip, programda ilahiler de okundu.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, halkla bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, insanın dünyadaki var oluşunun en büyük nedenini kulluk olarak açıkladı.           İnsanın kendisini tanıması, dünyadaki görevini bilmesini, dünyaya geliş amacına hizmet etmek olarak yorumlayan Müftü Yalçın, "İnsanın en önemli sermayesi iman ve bunun kadar önemli olan bir şey daha var bu da imanı ve dini doğru anlamaktır. Bizim bu tür toplantıları düzenlememizin amacı ve gayesi dinimizi nasıl doğru öğrenebiliriz ve nasıl doğru bir şekilde anlayabiliriz bu doğrultuda bu toplantıları düzenleyeceğiz" dedi.
Son zamanlarda din konusunda ağzı olanın konuştuğuna dikkat çeken Müftü Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Din adına ahkam kesiyor ve din adına fetva veriyor. Biz de bu konularda kendimizi mecbur hissettik ve insanlara doğru bilgileri ulaştırmak için ve sorularına doğru cevaplar vermek için böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Camilerimiz dışında bir sohbetimiz olsun ve vatandaşlarımız sorularını sorabilsinler. Bizlerde vatandaşlarımızın sorularını cevaplayarak dinimizi doğru bir şekilde öğrenelim. Bir insanın hayatının hatası dini yanlış anlamasıdır. Din yanlış anlaşılırsa bütün yaptığımız emekler boşa gider. Dolayısıyla din bizim hayatımızın en önemli meselesi ve dinin doğru anlaşılması çok önemlidir."
Halkla buluşma programın sonunda konuklara pilav ve ayran ikramında bulunurken bir sonraki sohbet toplantısın da katılımın daha çok artacağı dile getirildi.   


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli