Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Müftü Yalçın: Yaz Kuran Kurslarının kayıtları 17 Haziranda başlıyor

Müftü Yalçın: Yaz Kuran Kurslarının kayıtları 17 Haziranda başlıyor

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Yaz Kuran kurslarıyla birlikte camilerin çocuk bahçesine dönüşeceğini söyledi.

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Yaz Kur`an kurslarıyla birlikte camilerin çocuk bahçesine dönüşeceğini söyledi.
Erdek İlçe Müftüsü Yalçın, yaz tatiline yavaş yavaş girmeye hazırlandığımız şu günlerde ailelere düşen en önemli sorumlulukların başında geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın dini-manevi eğitimlerini en güzel şekilde almalarını sağlamak olduğunu belirtti.
Her yaz tatili döneminde Yaz Kur`an Kurslarında çocuklarımıza Kur`an-ı Kerim`i okuma ve anlamını öğrenme yanında temel dini bilgiler, ahlaki erdemler, Sevgili Peygamberimiz (sas) örnek hayatının öğretildiğini bildiren Yalçın, "Çocuklarımızın iyi birer insan olarak yetişmeleri, din konusunda doğru ve sağlıklı bilgi edinmeleri, din eğitimini yeterli düzeyde, zamanında ve doğru bir yöntem ve içerikte almaları, anne-babaların sorumluluğunun bir parçası olduğu kadar, toplumsal bütünlüğümüz, yavrularımızın ileride yanlış telkinlere maruz kalmamaları, manevi boşluğa düşmemeleri, dini kimliklerinin inşası ve özgüvenlerinin yüksek olması açısından son derece önem arz etmektedir. Çünkü Kur`an Öğretimi Din Eğitiminin en temel unsurlarındandır. Çocuklarımızın Kur`an`la buluşmaları anne-babaların evlatlarına bırakabilecekleri en güzel mirastır" ded
Tüm Türkiye`de olduğu gibi Erdek`te de bu yaz Kur`an Kursları için 17 Haziran tarihinden itibaren kayıtların kabul edileceğini bildiren Yalçın, "Eğitim Öğretim 24 Haziran Pazartesi günü başlayıp, 23 Ağustos Tarihinde sona erecektir. Kayıt için yapılması gereken tek şey, velilerin Kur`an Kurslarından veya Camilerden temin edecekleri Kayıt Dilekçesi ile ilgili Cami veya Kur`an Kursuna Müracaat etmeleridir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da herhangi bir kayıt ücreti talep edilmeyecek ve bununla birlikte öğrencilerimize dağıtılacak Kur`an Elif-Ba` sı, Dini Bilgiler Kitapları, İnteraktif CD` ler vb. materyallerden de ücret alınmayacaktır" açıklamasında bulundu.
Yalçın, Yaz Kur`an Kurslarının başta yavrularımız olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olmasını Yüce Allah`tan niyaz ettiğinin altını çizip, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı cami ve Kur`an Kurslarımızın maneviyat ortamına davet ediyorum diyerek sözlerine son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli