Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Müftüden anlamlı çağrı

Müftüden anlamlı çağrı

Erdek Müftüsü Bardakçı, ilçeye cami inşa edilmesine karşı çıkanları üstü kapalı eleştirdi.

Erdek Müftüsü Bardakçı, ilçeye cami inşa edilmesine karşı çıkanları üstü kapalı eleştirdi. Geçtiğimiz aylarda, Kanava Bölgesi`ne cami yapılması için, belediye meclis toplantısında görüşülen, Erdek Belediyesi`ne ait bir arsanın Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı`na devredilmesine karşı çıkan belediye meclis üyelerini, parti ismi vermeden eleştiren Bardakçı, `bu işin siyaseti olamaz ve olmamalıdır` dedi.
İlçenin Çuğra ve Kanava bölgelerinde birer camiye ihtiyaç olduğunu işaret eden Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, bu isteğini cemaatle paylaştı.
Dün Cuma Namazı öncesi Merkez Çarşı Camisinden vaaz veren İlçe Müftüsü Bardakçı, verdiği vaazda Belediye Başkanı ile belediye meclis üyelerine önemli bir çağrıda bulundu.
Bu seneki Ramazan Ayında, Çuğra Bölgesinde yaşayan vatandaşlar için bölgeye seyyar çadır mescit kurulmasını sağlayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a teşekkür eden Bardakçı, Çuğra`ya kurulan çadır mescitte her gün 150-200 kişinin teravih namazı kıldığını duyurdu.
İlçenin Çuğra ve Kanava Bölgelerinin birer camiye ihtiyaç olduğunu dile getiren Bardakçı, ilçeye cami yapma işinde siyaset aranmaması gerektiğini vurguladı.
Bardakçı devam eden konuşmasında, "Cami gibi faydalı olan imaretleri yapmak dinimizde büyük sevaplardan sayılmış ve sadaka-i cariyeden sayılmıştır. Sadaka-i câriye, sürekli ecir (Bir iş karşılığında verilen şey, ücret) getiren sadaka anlamına gelir. Bir hadiste sürekli ecir kaynağı olan ameller şöyle belirlenir: `İnsan öldüğü zaman amel işlemesi kesilir. Ancak üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i cariye, kendisinden yararlanılan ilim veya kendisine hayır dua eden salih çocuk.` Bu hadiste zikredilen sadaka-i câriye; yol, köprü, çeşme, mescit, yoksullar için aş evi, hastane ve okul gibi hayır yerlerini kapsamına alır. İnsanlar bu gibi yerlerden yararlandığı sürece, bunları yaptıranlar, yapılmasına sebep olanlar, yol gösterenler ve destek olanlar, gerek sağlıklarında ve gerekse vefatlarından sonra ecir almaya devam ederler." dedi.
İlçede halen 4 cami, bir hal mescidinde ibadetlerin devam ettiğini hatırlatan Bardakçı, Sahil ve Yalı Mahallelerinde cami yapılacak arsaların, belediye meclis kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığı`na devredilmesi halinde, elbirliğiyle başlatılacak çalışmalar ışığında ilçenin iki camisinin daha olacağının altını çizdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı