Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Müftülük, engellileri unutmadı

Müftülük, engellileri unutmadı

Engelliler ve engelli ailelerine müftülükten kahvaltı

Bandırma İlçe Müftülüğü, engelliler ve engelli ailelerine kahvaltı verdi.
Eti Maden İşletmeleri lokalinde gerçekleşen kahvaltıda ilk konuşmayı Bandırma Sosyal Hizmetler Daire Müdürü Necati Yaşar yaptı. Her zaman engellilerin yanında olduklarına işaret eden Yaşar, ?Engellilik, fiziksel değil, zihinseldir. Önemli olan engellilik düşüncelerini beyinlerden silmekten geçer. Herkes bir engelli adayıdır? dedi.
Bandırma Müftüsü Hamdi Gevher, Bandırma´da görevine 4 ay önce başladığını vurgularken, engellilere yönelik çeşitli kurslar düzenlemeyi plânladıklarını belirterek, ?Bu kurslarımızı gerçekleştirmek için engelli kardeşlerimizi de rahatça ulaşabileceği mekana ihtiyacımız var. Bu konuda Bandırma Belediyesi´ne başvurduk? diye konuştu. Gevher, ?Engelli insan yoktur. Engelli kafalar vardır. Bu kafaları değiştirmemiz gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu.
Balıkesir İl Engelliler Derneği Başkanı Zeki Uslu, ?Bizler de insanız. Diğer insanlardan farklı değiliz. Yaşamayı seviyoruz ve yaşama sevincimizi kaybetmek istemiyoruz. Son dönemlerde engellilere değer verildiğini ve onların sosyal yaşama katılmalarını sağlamak için önlemler alındığını görüyoruz. Ama bu yetmez. Bizim için yapılanlardan daha iyisini yerel yönetimler ve devletten bekliyoruz? değerlendirmesinde bulundu.
Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan da şunları söyledi:
?Diyanet İşleri Başkanlığımız artık yalnız camilerimizde değil, insanın bulunduğu her yerde var. Bugün, burada Bandırma Müftülüğü´nün sizler için düzenlediği bu kahvaltıda bulunmaktan çok mutluyum. Şimdiden sözleşelim. Önümüzdeki 16 Mayıs´ta, ?Engelliler Günü´nde, yine burada vereceğimiz kahvaltının ev sahipliğini ben üstlenmek istiyorum.? Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli